Hoogeveen – De vrijwilligers van het Repair Café Hoogeveen zijn zaterdag middag bestolen van hun vrijwillige bijdrage “POTJE” met inhoud. Zo’n 20 leden van het Repair Café, die zich op de laatste zaterdag van de maand, met hart en ziel inzetten om kapotte spulletjes weer aan de praat te krijgen of kleding te herstellen. Na afloop kan de bezoeker  een vrijwillige bijdrage doen voor hun reparatie , in het “POTJE”.

Er was vanmiddag iemand die dacht de inhoud van het “POTJE” harder nodig te zijn als de vrijwilligers. Uit de opbrengsten van hun “POTJE” worden nieuwe gereedschappen aangeschaft om zo nog meer soorten en betere reparaties uit te kunnen voeren, en om zo de bezoekers van hun  Repair Café nog beter van dienst te zijn.

Een van de vrijwilligers spreekt duidelijk zijn ongenoegen uit; “Belachelijk om te verwoorden, dat iemand dit durft te doen, je zet je vrijwillig in om mensen te helpen met een laaginkomen of een andere achtergrond en dan word je ook nog eens bestolen!!”

Diep teleurgesteld
Het stelen van hun “POTJE” is voor de vrijwilligers een zwarte bladzijde in het bestaan van hun Repair Café. Voor de vrijwilligers is het uithuilen én opnieuw beginnen.

Er worden voorzorgsmaatregelen genomen om dit in de toekomst niet weer te laten gebeuren.

Door Henk Boer

Geef een reactie