Hoogeveen – De aankoop van knikkers op de kindermarkt was aanleiding voor de grootouders om knikkerzakjes met naam erop te naaien voor de kleinkinderen en hun vriendjes. Een eenvoudige manier om kinderen blij te maken.

Deze vrijwilligers van Vluchtelingenwerk Noord Nederland locatie Hoogeveen bedachten dat het ook leuk zou zijn om ook voor de kinderen van de Inburgeraars van VWNN locatie Hoogeveen knikkerzakjes te gaan naaien. De kinderen van PCBS ‘Het Mozaiek” in Hollandscheveld verzamelden 1680 knikkers om de knikkerzakken voor 27 kinderen te vullen. De fotograaf maakte hier een mooie foto van.


Het knikkerzakproject nam een grotere omvang aan dan eerst gedacht. Het sluitstuk voltrok zich op woensdagmiddag 28 juni. De Tolk en de Taalcoaches hadden een grote rol in het lokken van de inburgeraars naar de school en het geheimhouden van de verrassing. Op de locatie van het RVEC waar de inburgeraars hun inburgeringscursus volgen, overhandigden de kinderen van het Mozaiek de gevulde knikkerzakken aan hun leeftijdgenootjes. De fotograaf van de nieuwssite “De Hoogevener” en ook Vrijwilliger van VWNN, legde dit vast op beeld. De kinderen zochten elkaar op door middel van de namen op de knikkerzakjes.


De kinderen van de inburgeraars lieten zich niet onbetuigd; zij hadden een plannetje gesmeed om voor de Hollandscheveldse kinderen een mooie tekening te maken. Deze werden meegenomen naar school en in de klas opgehangen.

Als klap op de vuurpijl sponsorden Sportcafé De Twee Gezusters van het Activum de knikkerpotjes. Bij een kop koffie of glaasje ranja werd er samen gespeeld, gehold en gedold.

Geef een reactie