Hoogeveen – Vorige week, 21 november, heeft Humanitas Zuid-Drenthe voor de eerste keer in haar bestaan een vrijwilligersdiner gehouden. Alle vrijwilligers waren hier voor uitgenodigd. Dit was de manier voor de afdeling Zuid-Drenthe van Humanitas om haar vrijwilligers te bedanken voor alle inzet. Tevens bleek dat het een uitstekende manier was voor de vrijwilligers om elkaar beter te leren kennen, en om van elkaar ervaringen te leren.

Eigen foto

Dat er belangstelling was voor deze avond, bleek wel uit de opkomst. Op deze, doordeweekse, avond was 50% van de vrijwilligers aanwezig.

Na een welkomstwoord van voorzitter Bert Janmaat, kon de gezellige en informele avond beginnen. Een warm- en koud buffet, verzorgd door de catering van het Alfa College, waar de vrijwilligersavond ook plaatsvond, werd erg gewaardeerd. 1e jaar leerlingen van de opleiding Facilitaire Dienstverlening zorgden voor de ondersteuning. Al waren de leerlingen in het begin iets zenuwachtig, maar naar mate de avond vorderde, en dankzij de goede leiding van cateraar Daphne Viswat-Hertog van het Alfa College, lieten ze hun kwaliteiten erg goed zien en verliep alles uitmuntend.

De gehele avond werd er genoten van het eten en drinken, totdat de bakken met eten allemaal nagenoeg leeg waren; een goede graadmeter dat het bereide eten goed in de smaak viel.
Naast het eten was er voor de vrijwilligers volop tijd om elkaar, voorheen onbekenden, beter te leren kennen. De avond werd door een ieder goed ontvangen.

Na dit eerste vrijwilligersdiner kan gesteld worden dat het zeker voor herhaling vatbaar is. Hopelijk volgende keer met nog meer deelnemers, want Humanitas Zuid-Drenthe is dringend op zoek naar extra vrijwilligers.

%d bloggers liken dit: