Hoogeveen – De Vrijwilligersmarkt is een gratis Hoogeveens feestje met een rode loper voor schitterende vrijwilligers. Tijdens de vrijwilligersmarkt presenteren Hoogeveense organisaties zich met vacatures, demonstraties, enthousiaste ervaringsdeskundigen, informatie en leuke gadgets.

Onder het genot van een kopje koffie wandelen bezoekers in een gezellige sfeer rond, maken nader kennis met maatschappelijke organisaties en kunnen zich laten informeren over alle facetten van vrijwillige inzet. De markt is voor iedereen gratis toegankelijk.

Programma
De vrijwilligersmarkt wordt om 10.30 uur geopend door burgemeester Loohuis. Daarna geeft de burgemeester om 11 uur een lezing voor ondernemers met als thema: ‘Maatschappelijk betrokken ondernemen, een vrijwillige investering’. Verder staat er om 12.30 uur een toelichting gepland op ‘Vrijwillige inzet informele zorg’. Dat betekent o.a. wat houdt het in om 1-op-1-vrijwilligerswerk te doen of bijvoorbeeld maatje te zijn van iemand met een psychische beperking.

Een zeer diverse en grote selectie vrijwilligersorganisaties presenteert zich op de markt: uit zorg, welzijn, onderwijs, goede doelen, natuur en milieu en meer. U kunt daar terecht voor al uw vragen over vrijwilligerswerk. Zij rekenen op uw komst en vertellen u graag meer. Tijdens de markt zorgt Theatersportgroep De Klaproos voor hilarische onderbrekingen. Samen met publiek en organisaties improviseren zij situaties die men in de dagelijkse praktijk tegenkomt.

Voor de jonge bezoekers is er buiten een luchtkussen en een draaiorgel. Iedere 50e bezoeker wordt getrakteerd op een vrijkaart voor een voorstelling in de Tamboer!
Een complete lijst van alle deelnemende organisaties vindt u op www.vrijwilligershoogeveen.nl. De Vrijwilligersmarkt is geopend van 10.30 tot 15.30 uur.

Geef een reactie