Hoogeveen – De gisteren 6-10-2018 gehouden vrijwilligersmarkt in De Tamboer was een groot succes. Veel bezoekers en gelukkig ook meer jongeren. Het hoogtepunt was een gesprek tussen de jonge vrijwilligers en Burgemeester Loohuis. De vraag was hoe bereiken wij meer jeugd om deze te enthousiasmeren voor het vrijwilligerswerk.

Met andere woorden “sociaal betrokken”. De uitkomst was even verrassent als verwacht. De jonge vrijwilligers zijn zelf de beste ambassadeurs om nieuwe jongeren te werven. Dit in schril contrast met de grote hoeveelheid welzijn/jongerenwerkers die bij het gesprek aanzaten. Deze hadden een beetje het nakijken, want de jongeren denken het zelf beter te kunnen.

Gelukkig was iedereen het erover eens dat dit de beste manier is om de jonge vrijwilligers in te zetten om meer jongeren te betrekken. Dit bewijst maar weer eens dat het goed is om te luisteren naar deze jonge vrijwilligers, want zij bepalen de toekomst. Dus een positieve uitkomst. Er zijn ter plaatse al contacten gelegd tussen de verschillende jongeren, dus de eerste resultaten zijn er al. Het team “Met Koopman op pad” was aanwezig en heeft er een videoverslag van gemaakt. Niet alleen van het gesprek met de jongeren, maar juist ook de vrijwilligers wervers bij de verschillende kramen. Er zijn weer veel contacten gelegd en zo is Hoogeveen op 1 dag weer een stukje socialer geworden.

Foto’s P. Aalders
“Met Koopman op pad” maandag het verslag

Het videoverslag van “Met Koopman op pad” komt maandagmorgen online via: Met koopman op pad , www.dehoogevener.nl en www.elim-drenthe.nl

Geef een reactie