Elim – Een bonte stoet van versierde fietsen, steps, skelters en andere kleine vervoersmiddelen trok woensdagochtend door de zonnige straten van Elim.

De kinderen van peuterzaal De Rakkertjes en de basisscholen De Palm en Vogelvlucht vierden hiermee feestelijk de afsluiting van het project Vervoer. Dat veroorzaakte een voor Elim zeer onbekend verschijnsel: een vrolijke file.

Het thema Vervoer heeft in de hele gemeente Hoogeveen centraal gestaan voor de groepen 1 en 2 en de peuters. De scholen in Elim hebben er een project voor de hele school van gemaakt. Ruim 4 weken geleden ging het project van start met een vervoersmarkt, georganiseerd door Elim Energiek. Kinderen konden daarbij van alles bekijken en ervaren rondom verschillende grote en klein vervoersmiddelen.

In de tussenliggende weken is er in de scholen hard gewerkt aan het thema en woensdag was de afsluiting. Niet alleen de kinderen hebben hard gewerkt aan de versiering van hun eigen voertuigje, ook de ouders hebben flink de handen uit de mouwen gestoken. De jury, die bestond uit Henk een Geesje van de speeltuinvereniging hebben drie topmodellen uitgekozen. Dat was een lastige klus, want welk voertuig was er nou niet mooi? De prijzen werden gewonnen door Aiden Coenraad, Senna Klaver en Aimee Mulder.

Naast een prachtig project is het ook mooi dat de scholen en de peuterzaal in Elim op deze manier samen het project hebben gedragen. De juffen waren dan ook erg trots en uiteraard blij met de inzet van de kinderen en de collega’s, de ouders en de bijdrage van Elim Energiek.

Door Henk Boer

Geef een reactie