Door:Rob Klooster
Hoogeveen – Het 35+ team van VV Hoogeveen heeft vrijdagavond op het terrein van FC Meppel de districtsbeker van het KNVB 35+ 7×7 toernooi in de wacht gesleept. Het team dat bestaat uit bijna allemaal voormalig 1e elftalspelers van alle wedstrijden en reist nu zaterdag 11 juni af naar Zeist waar op het complex van de KNVB de landelijke finale wordt gespeeld.

Hoogeveen 35+ (03-06-2016)

In de eerste poulewedstrijd werd afgerekend met GRC uit Groningen. Hoogeveen begon sterk, maar GRC bleek lang mee te kunnen. GRC leek zelfs op voorsprong te komen, maar vrijwel iedereen op het veld zag dat er hands aan vooraf ging. Kort daarna was het aan de andere kant wel raak door een goal van Erik Barelds. GRC deed er hierna nog een schepje bovenop waardoor er ruimte ontstond. Hier maakte Fernando Santing 2x optimaal gebruik van. Hiermee was het verzet van de Groningers gebroken, al maakten ze in de laatste minuut nog wel een eretreffer waarmee de einstand op 3-1 kwam.

SV Donkerbroek
In de tweede poulewedstrijd was SV Donkerbroek de tegenstander. Al snel bleek dat deze ploeg geen enkel probleem voor de Hoogeveners mocht zijn. Na enig aftasten was het wederom Fernando Santing die scoorde. Hierna volgden twee schitterende goals van Bertram van de Berg (de tweede na een schitterende assist van Andres Hoogeveen) Vervolgens kon Hoogeveen de krachten gaan sparen, omdat een plek in de finaleronde met deze tussenstand al wel in de tas zat. Bertram van de Berg en Andres Hoogeveen dachten hier anders over en maakten beide nog een goal. Theo Belt deed ook nog even een duit in het zakje, en bepaalde de eindstand op 6-0 na een mooie assist van Sander Wittering.

Finale tegen de gastheer
In de finale moest er afgerekend worden met FC Meppel, dat zijn poulewedstrijden vrij eenvoudig had gewonnen. FC Meppel schoot uit de startblokken, maar goalie Marcel Benjamins hield Hoogeveen met enkele knappe reddingen op de been. Langzaam aan pakte Hoogeveen de draad weer op waardoor Fernando Santing enkele keren gevaarlijk kon worden. Helaas resulteerde dit niet in een voorsprong. Sterker nog; FC Meppel kwam via een knappe aanval acht minuten voor tijd op 1-0. Vanaf dat moment volgden de wereldgoals zich in rap tempo op. Kort na de goal van Meppel ramde Andres Hoogeveen de bal vol in de kruising. Hoogeveen pakte direct door, en via een van richting veranderd schot van Bertram van de Berg kwam het zelfs op 1-2. Terwijl Hoogeveen nog stond te genieten van de voorsprong was Meppel al weer scherp en scoorde vrij snel de gelijkmaker. Er volgden nog vier spannende minuten met wat irritaties over en weer. Net toen het op het penalty’s leek aan te komen haalde Chris de Jonge verwoestend uit. Zijn schot belande via de binnenkant van de paal in het netje: 2-3. Kort hierna vloot de scheidsrechter af en was de bekerwinst een feit.

Op de teamfoto de bekerwinnaars: Achter v.l.n.r.: Sander Wittering, Marcel Benjamins, Erik Barelds, coach Richard Giethoorn, Christiaan de Jonge en Remco van Milligen. Voor v.l.n.r.: Theo Belt, Bertram van den Berg, Bert Karst, Andres Hoogeveen en Fernando Santing.

Foto: Rob Klooster

Door Henk Boer

Geef een reactie