HOOGEVEEN – Na het succes van de online activiteiten via Hoogeveen TV in november en december gaat VV Hoogeveen hier een vervolg aangeven in februari en maart. Daarbij komt ook de maatschappelijke betrokkenheid naar voren. Zo wil men de bewoners van zorgcentrum Weidesteyn verrassen.

Afgelopen weekend overhandigden de initiators Gerjo Stegeman en Rob Klooster voorzitter Carlo van der Weij een cheque met daarop de opbrengst van de eerder georganiseerde activiteiten. Na een maandje rust, zijn er nu volop plannen voor de maanden februari en maart. “We hadden natuurlijk gehoopt dat dit niet nodig zou zijn en onze kantine weer open zou kunnen”, vertelt Rob Klooster. “Nu dat niet het geval is, hebben we besloten toch maar online verder te gaan. We moeten toch creatief blijven en hopen op deze manier de inkomsten die we missen toch enigszins te compenseren. Daarnaast blijft ons belangrijkste doel natuurlijk om de mensen te vermaken.”

Weidesteyn
De eerste activiteit is een voetbalquiz op vrijdag 5 februari. “We hebben een prachtige quiz in elkaar gezet, waar iedereen via de KahootAPP aan kan deelnemen. Opgave kan via onze website www.vvhoogeveen.nl. De gehele opbrengst van deze activiteit zullen we gaan besteden aan een verrassing voor de bewoner van Weidesteyn. Wat dat precies zal zijn houden we nog even voor ons, maar we willen de bewoners graag een hart onder de riem steken en ook onze maatschappelijke betrokkenheid tonen.”

Familieavonden
Vrijdag 19 februari en vrijdag 26 maart komt de club weer met twee grote familieavonden. “Dat doen we weer via een live uitzending van Hoogeveen TV. Over de exacte invulling zijn we nog aan het brainstormen, maar een bingo, Rad van Avontuur en een quiz zullen zeker weer onderdeel zijn van de avonden. Het bleek eerder goed in de smaak te vallen en van veel kanten hoorden we dat dit voor herhalen vatbaar is.”

Klooster geeft aan dan men zorgvuldig met de geldende richtlijnen omgaat. “Dat hebben we de vorige keren gedaan en zal nu natuurlijk weer het geval zijn. We hebben al verschillende scenario’s klaarliggen, waardoor we sowieso kunnen garanderen dat de uitzendingen kunnen doorgaan. Daar waar nodig kunnen we snel schakelen.”

Op de foto overhandigd Rob Klooster een waarde cheque met daarop de opbrengst van de eerdere online activiteiten aan voorzitter Carlo van der Weij. Foto: Gerjo Stegeman

Door Henk Boer

Geef een reactie