Hoogeveen – Voetbalvereniging Hoogeveen is zaterdag 16 juli gastheer van twee eredivisieclubs. Om 15.30 uur trappen FC Groningen en Sparta Rotterdam af op het kunstgras van de eersteklasser. Na ruim drie weken voorbereiding moet dan blijken hoever beide ploegen zijn in de voorbereiding naar de start van het nieuwe seizoen.

Vernieuwde tribune VV Hoogeveen

Net als Hoogeveen zijn Groningen en Sparta twee echte traditieclubs. Sparta keert dit seizoen na een aantal jaren op het tweede niveau terug in de eredivisie. De ploeg van Alex Pastoor werd op overtuigende wijze kampioen en versterkte zich de zomer op een aantal plaatsen.
FC Groningen komt met een nieuwe trainer naar Hoogeveen. Ernest Faber kwam over van NEC Nijmegen en is de opvolger van Erwin van der Looi die in 2015 de beker won met de groenwitten.

Tribunes
De wedstrijd tussen Groningen en Sparta is tevens een bijzonder moment voor de accommodatiecommissie van Hoogeveen. Zij hebben de afgelopen weken hard gewerkt om beide tribunes te voorzien van blauwwitte stoeltjes. Hierdoor beschikt het complex nu over 800 zitplaatsen, verdeelt over beide zijden.

Samenwerking
Overigens is Hoogeveen niet alleen 16 juli gastheer van FC Groningen. Al jaren heeft men een amateurconvenant en sinds vorig seizoen is het sportpark van de Hoogeveners de vaste locatie van de regionale voetbalschool van FC Groningen. Dit houdt in dat door FC Groningen geselecteerde voetbaltalenten wekelijks op zondagochtend in Hoogeveen trainen. Daarnaast staat ‘de FC’ de jeugdafdeling met raad en daad bij en is hoofdtrainer Theo Metz jeugdscout bij de Groningers.
Entree

De wedstrijd begint om 15.30 uur. Volwassenen betalen 9 euro en jeugd 4 t/m 12 jaar 4 euro.

Op de foto één van de tribunes die voorzien is van blauwwitte stoeltjes (Foto: Gerjo Stegeman – vrij van copyrights).

Door Henk Boer

Geef een reactie