Door: Gerjo Stegeman

Hoogeveen – De voetbalvereniging Hoogeveen liet zich zaterdag van haar beste kant zien. Men was gastheer van het oefenduel tussen de eredivisionisten FC Groningen en Sparta. Zo’n 1500 toeschouwers bezochten het duel dat onder prima omstandigheden gespeeld werd. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 3-3 gelijkspel.

FC Groningen - Sparta bij VV Hoogeveen (16-07-2016) (1)   

Met man en macht was er de afgelopen weken gewerkt om de accommodatie in topconditie te brengen. Zo werden er 800 stoeltjes geplaatst op beide tribunes, waardoor het aanzicht van beide tribunes nog mooier is geworden. De complimenten volgden zich dan ook in rap tempo op.
In het verleden heeft Hoogeveen vaker grote wedstrijden georganiseerd. De wedstrijd van zaterdag was echter de eerste op de nieuwe accommodatie. Daarnaast zijn de veiligheidseisen enorm toegenomen. Na afloop was iedereen echter vol lof over hoe alles was georganiseerd.

Wedstrijd
De wedstrijd kende een spectaculair scoreverloop al was het kwalitatief nog niet altijd om over naar huis te schrijven. In de beginfase waren het de Groningers die het meeste in balbezit waren. Sparta sloeg aan de andere kant echter binnen korte tijd genadeloos toe. Ronald Bergkamp opende in de twintigste minuut de score, waarna Paco van Moorsel drie minuten later de score verdubbelde.

Na rust deed Groningen via Kasper Larsen al snel iets terug. De vreugde was van korte duur, want nog geen twee minuten later bracht Thomas Verhaar de marge weer op twee namens de Spartanen. Het regende doelpunten, want weer twee minuten later was het Yoell van Nieff die de stand op 2-3 bracht.

Hierna luwde de storm enigszins en bracht Danny Hoesen in de 68e minuut vanaf de strafschopstip de uiteindelijk 3-3 eindstand op het scorebord.
Bekijk hier meer foto’s

FC Groningen - Sparta bij VV Hoogeveen (16-07-2016) (3) FC Groningen - Sparta bij VV Hoogeveen (16-07-2016) (2) FC Groningen - Sparta bij VV Hoogeveen (16-07-2016) (1)

 Foto: Gerjo Stegeman

Door Henk Boer

Geef een reactie