HOOGEVEEN – De bewoners en medewerkers van zorgcentrum Weidesteyn werden vorige week zondag verrast met een snertmaaltijd. Het was een initiatief van voetbalvereniging Hoogeveen, dat de gehele opbrengst van een onlangs georganiseerde voetbalquiz wilde besteden aan een lokaal goed doel. Daarbij werd trouwe sponsor Eetcafé De Beurs in deze zware tijden voor de horeca ook niet vergeten. Zij verzorgden de maaltijd.

Roel Wink van Eetcafé De Beurs hoefde niet lang na te denken toen VV Hoogeveen bij hem aanklopte. “We zijn al jaren sponsor van de club en willen natuurlijk graag meewerken aan zo’n fantastisch initiatief. Mooi ook dat de club in deze voor ons zware tijden ook aan ons denkt. Het is daarnaast een mooie beleving om te koken voor zoveel mensen in één keer.”

Net zoals alle horeca zijn het zware tijden voor De Beurs. “We teren flink in en het mag duidelijk zijn dat we dit geen jaar meer volhouden. Gelukkig wordt er door vrienden en vaste klanten wel veel gebruik gemaakt van het bezorgen en afhalen van maaltijden. Iets waar wij natuurlijk een heel warm gevoel van krijgen.”

Terwijl er bij De Beurs druk gekookt werd, was er ook actie in de kantine van Hoogeveen waar vrijwilligers roggebrood met spek aan het bereiden waren. Eén van die vrijwilligers was mede-initiatiefnemer Rob Klooster, die uitlegt hoe het initiatief is ontstaan. “Dit soort ideeën ontstaan bij ons altijd heel impulsief. We waren bezig met het organiseren van een voetbalquiz voor leden en niet-leden. We wilden er zelf niets aan verdienen en er graag een goed doel aan koppelen. We lazen toen over de problematiek die er heerste bij Weidesteyn door de corona en kwamen toen met het plan om de bewoners en medewerkers te verrassen. Uiteindelijk was deze snertmaaltijd het resultaat.”

Eenmaal bij Weidesteyn werden de initiatiefnemers met open armen ontvangen en genoten de bewoners uiteindelijk van een heerlijke maaltijd.

Foto: Gerjo Stegeman.

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: