Hoogeveen – ‘Oude tijden lijken te herleven.’ Dat stelt coördinator futsal Richard Giethoorn van voetbalvereniging Hoogeveen. De club wil een breed aanbod en de goed gestructureerde futsalafdeling maakt daar onderdeel vanuit.Futsal Hoogeveen (1)  Momenteel zijn er vijf teams actief in de zaal, maar de ambitie is om dit op korte termijn verder uit te breiden, ook gezien de prachtig faciliteiten die men straks heeft in de nieuwe topsporthal.

‘Onze eerste futsalteam speelde in een vrij recent verleden op een hoog niveau. Door de bouw van het nieuwe sportpark verminderde de aandacht echter voor deze afdeling. Begrijpelijk ging alle aandacht op dat moment uit naar de verhuizing naar de nieuwe accommodatie en de ontwikkeling van de jeugd- en seniorenafdeling op het veld’, legt Giethoorn uit.
Qua ledenaantal maakt de club een enorme groei door en dat is nu ook terug te zien in het aantal leden dat in de zaal speelt. ‘Dit seizoen zijn we gestart met een nieuw organisatiemodel. Er is nu een stabiele commissie met hart voor het futsal. We houden de (contact)lijnen met de elftalbegeleiders kort en hebben alles tot in de puntjes goed geregeld. We krijgen van veel mensen, ook vanuit andere verenigingen dan ook regelmatig complimenten dat de organisatie hiervan goed staat.’

Grooi
De ingezette koers heeft positieve effecten. ‘Het inmiddels voorbije seizoen zijn we gegroeid van drie teams naar vijf teams en we willen dit aantal graag verder uitbreiden. Daar waar veel verenigingen het zien als extra postenpost, zien wij het juist als een enorme toegevoegde waarde’, vertelt Giethoorn, die uitkijkt naar de nabije toekomst. ‘Na de zomer zal de nieuwe topsporthal klaar zijn, wat inhoud dat enkele futsalteams zullen verhuizen naar deze prachtige, nieuwe accommodatie op steenworp afstand van ons eigen sportpark.’

Inschrijving
Op korte termijn wil men graag een aantal extra teams inschrijven bij de KNVB. ‘De deadline voor het aanmelden van futsalteams bij de KNVB komt snel dichterbij. Iedereen die wil kan zich aanmelden voor futsal, of je nu gewoon met je vriendenteam een balletje in de zaal wilt trappen op recreatief niveau, of met andere liefhebbers op hoog niveau futsal wilt gaan spelen. Ook als je veldspeler bent kun je namens onze vereniging in de zaal actief worden. Het futsalseizoen begint in september en eindigt in mei. Normaal gesproken speel je 1 wedstrijd per week en wij kunnen een voorkeursspeeldag aangeven bij de KNVB’, besluit Giethoorn.
Voor meer informatie over het futsal bij vv Hoogeveen kan per mail contact worden opgenomen met een van de zaalcoördinatoren: richardgiethoorn@vvhoogeveen.nl of robklooster@vvhoogeveen.nl.
Futsal Hoogeveen (2)

Onderschrift foto: Hoogeveen is al jaren succesvol tijdens het Protos/Weering-toernooi, maar heeft ook een bloeiende futsalafdeling. (Foto: Gerjo Stegeman – vrij van copyrights).

Door Henk Boer

Geef een reactie