Hoogeveen – De verantwoordelijk om winkels of supermarkten op zondag open te stellen, komt als het aan de Hoogeveense VVD ligt volledig bij ondernemers te liggen.torentje

De VVD reageert hierbij op signalen die door diverse ondernemers zijn gemaakt. Het plan van de VVD is dat ondernemers zelf moeten kunnen bepalen over hun openstelling, ook als dat op zondag is. “We willen ondernemers meer ruimte geven, als gemeente moeten we geen beperkingen opleggen. Ook veranderen behoeften in de samenleving en komt er concurrentie in onze omgeving, daar moeten ondernemers op kunnen anticiperen” aldus VVD raadslid Hennie Jager.

Donderdag behandeld de gemeenteraad de begroting, de VVD zal daarbij aankondigen dat zij het presidium heeft gevraagd om in januari een initiatiefvoorstel op de agenda te zetten. Het voorstel is nog niet gereed, over twee weken zal er eerst met een groep winkeliers over gesproken worden. Volgens de VVD zien veel winkeliers een verruiming van de zondagsopenstelling wel zitten, ze verwachten daarmee een brede economische spin off.

Door Henk Boer

Geef een reactie