Hoogeveen – Om de studenten goed voor te bereiden op hun toekomstig werkgebied, organiseert de Business School van het Alfa-college in Hoogeveen regelmatig een bedrijfsbezoek.

Bijschrijft foto: Studenten Alfa-college op bedrijfsbezoek bij MAN Ondernemersadvies

Eerstejaars studenten van de financiële opleidingen (Business Administration) bezochten onlangs MAN Ondernemersadvies, een nieuw bureau in Hoogeveen welke zich richt op advies aan ondernemers op het gebied van administratie en belastingen (fiscaal).

De belangstelling van de studenten voor dit bezoek was groter dan verwacht. En dat is een goed teken volgens ondernemers Erik-Jan Kreuze en Arie Mulderij: “De jongeren staan aan het begin van hun carrière en hebben vaak geen idee welke opleidings- en beroepsmogelijkheden er zijn in de financiële wereld. We vertellen hen er graag over.”

Dat deden ze met veel enthousiasme. De studenten kregen onder meer te horen wat er nodig is om een goede bedrijfsadviseur te worden op het gebied van administratie en belastingen. Ben Batterink is als projectleider ondernemerschap en docent Bedrijfsadministrateur

nauw betrokken bij de organisatie van deze bedrijfsbezoeken: “We zijn als Alfa-college erg blij met de medewerking van regionale ondernemers. Deze professionals geven de studenten een prachtig inkijkje in hun bedrijven. Zij kunnen dit beter dan wie ook en het wordt door de studenten als zeer waardevol beoordeeld.”

Door Henk Boer

Geef een reactie