Hoogeveen/Zuidwolde – Op zondag 10 juli vindt tussen Zuidwolde en Hoogeveen de Walk & Run for KiKa plaats. Je kunt wandelen en hardlopen.

RunforKiKal-Dik&Jetty

Het bijzondere aan dit evenement is dat je kunt starten in Zuidwolde en in Hoogeveen. Om 13:30 uur zullen de wethouders van sport van Zuidwolde en Hoogeveen het startschot lossen voor de hardlopers op de 2 mijl. Om 13:45 wordt het startschot gelost voor de hardlopers op de 4 mijl.

57424_Flyer_Kika1

Dik Zantingh, Jetty van Achteren en Alexander Sieders organiseren dit evenement. Zij doen in het weekend van 2, 3 en 4 september met hun team mee aan de Run for KiKa Estafette. Deze estafetteloop gaat over een afstand van 285 kilometer van Groningen naar Utrecht. De Walk & Run for KiKa is één van de activiteiten die zij organiseren om zoveel mogelijk geld op te halen voor KiKa.

Dik: “Het hardlopen gaat over het fietspad tussen het kombord van Zuidwolde naar het kombord van Hoogeveen (of andersom). Deze hardlopers kunnen voor slechts 1 euro gebruik maken van een busje om weer terug vervoert te worden naar de startlocatie.
De hardlopers op de 4 mijl lopen van het ene kombord naar het andere kombord en keren daar en lopen weer terug naar de locatie waarvan zij zijn gestart”.

Jetty vult aan: “Wij willen graag dat zoveel mensen in beweging kom. Immers, bewegen is gezond! Daarom hebben wij ook wandelroutes uitgezet over 5, 10, 15 en 20 kilometer. Dus wie niet wil of kan hardlopen, kan ook lekker wandelen. Ook voor het wandelen geldt dat je kunt starten in Zuidwolde en Hoogeveen. Voor de 5 en 10 km kan je starten tussen 13:00 en 14:30 uur. Wandelaars die 15 of 20 km willen gaan lopen, kunnen starten tussen 12:00 en 13:00 uur.

Alexander: Er zijn in totaal act wandelroutes, zowel routes in de omgeving van Zuidwolde als in de omgeving van Hoogeveen. Deze routes staan uitgeschreven in het programmaboekje. Zo kun je later ook nog een keer één van de andere routes wandelen. De routes zijn makkelijk aan elkaar te koppelen, zodat je zelfs een route van 40 km kunt lopen. Ook zijn de routes te gebruiken door hardlopers om hun trainingen te doen.

Je kunt je tot en met 7 juli inschrijven voor dit evenement via inschrijven.nl. Op de dag zelf kan je inschrijven tot een half uur voor de start. De deelnamekosten zijn 10 euro. Hiervoor krijgt elke deelnemer een medaille en een programmaboekje met 8 wandel-/trainingsroutes t.w.v. € 3,50.
Voor meer informatie, kijk Hier

Door Henk Boer

Geef een reactie