Hoogeveen – Stichting Het Drentse Landschap houdt op vrijdag 25 augustus om 14.00 uur in de Oude Kene bij Hoogeveen een kinderactiviteit. Kinderen zoeken samen naar allerlei diertjes die in en rond het water te vinden zijn. Ook de ouders zijn van harte welkom om mee te helpen zoeken.

Locatie: Het startpunt van de activiteiten is bereikbaar door vanaf de A28 tussen Beilen en Hoogeveen de afslag Fluitenberg (afslag 27) te nemen. In Fluitenberg, links afslaan (weg Vijfhoek) en vervolgens de Kinholtsweg nemen. De parkeerplaats ligt aan de rand van Hoogeveen, naast de spoorlijn.

Kinderen ontdekken wat voor dieren er allemaal in het water zitten! Zo zijn er bijvoorbeeld waterbeestjes die ademhalen met hun staart! Kinderen mogen zelf aan de slag met een schepnet en op de zoekkaart kan de naam van het waterdiertje worden opgezocht. Deze activiteit is geschikt voor kinderen van 4 t/m 12 jaar, mits ze een zwemdiploma hebben.

Aan de noordrand van Hoogeveen ligt het nieuwe natuurgebied Oude Kene. De beek mag er sinds enige jaren weer kronkelen en uit haar oevers treden. Velden met riet helpen mee om het water te zuiveren. Naast waterberging en waterzuivering is in de Oude Kene ook de ontwikkeling van de natuur belangrijk.

Laarzen is handig om mee te nemen. Honden mogen helaas niet mee, ook niet indien ze zijn aangelijnd.

Geef een reactie