REGIO – Het Roelof van Echten College (RvEC) mag zich al een aantal jaren een Gezonde School noemen. Sinds kort zijn de gezonde initiatieven uitgebreid met watertappunten voor beide schoollocaties. “Daar zijn we erg blij mee! Deze duurzame tappunten zijn een mooie aanvulling in onze gezonde leeromgeving”, zegt Marco Hartman, sportdocent en Gezonde School-coördinator binnen het RvEC.

De watertappunten worden al flink gebruikt. Tijdens het tappen zegt een leerling: “Het is handig dat je hier snel je flesje kan vullen en daarvoor niet naar het toilet hoeft.” Hartman vult aan: “De watertappunten hangen op open plekken, waardoor ze goed zichtbaar en bereikbaar zijn. Iedereen binnen onze school mag hiervan gebruik maken; leerlingen, docenten en bezoekers.”

Gezonde school
Het RvEC wil een fijne en veilige school zijn en stimuleert een gezonde leefstijl voor leerlingen en medewerkers. Hartman: “We hebben het vignet Gezonde School in onze schoollocaties hangen en schenken veel aandacht aan de pijlers van de Gezonde School. Daarbij kun je denken aan de rookvrije schoolpleinen en de kantines, die een gezond aanbod van broodjes, fruit, gratis fruitwater en meer hebben. Daarnaast leren jongeren in de klas over de slechte invloed van roken en alcohol en over het belang van beweging en goede voeding. Allemaal gezonde keuzes waar we als school blij mee zijn én trots op zijn.”

Door Henk Boer

Geef een reactie