Hoogeveen – Woensdag 31 december a.s. is het weer zover. Dan organiseren weer een aantal oer- HZVV-ers, onder het motto: “HZVV meer dan voetbal alleen” het jaarlijkse carbidschietspeltakel. Het eerste schot staat gepland om ca. 10.30 uur en het zal worden gelost door de burgemeester van Hoogeveen Dhr Loohuis.Middels dit eerste schot zal hij het kampioenschap dat dit jaar voor de zestiende keer wordt georganiseerd openen. De finale begint omstreeks 15.00 uur. De prangende vraag is natuurlijk, of de winnaars van vorig, het team “de Betagknal” wederom met de eer gaan strijken, of gaan de geduchte outsiders als team Timmerman/Vaartjes , de Vries/Hoogeveen of het nooit opgevende team de Jong er met de wisselbeker vandoor?

De 1ste prijs bestaat naast de wisselbeker, uit een geldbedrag van € 125,-. Er kunnen maximaal 32 teams deelnemen en het deelnemersveld dreigt, net als andere jaren, weer vol te raken, dus een snelle opgave is gewenst.

Opgeven kan door een opgaveformulier aan te vragen bij Cor Timmerman, telefonisch 06-22814459 of per mail via timmietim@hotmail.com

Carbidclinic voor de jeugd.
Omdat het carbidschieten sinds dit jaar als activiteit op de werelderfgoedlijst is geplaatst wordt het deze dag ook onder de aandacht van de Hoogeveense jeugd gebracht.

De Wachtumse Carbidaccademie zal deze dag aanwezig zijn van 10.30 tot 12.30 uur om de aanwezige jeugd van 10 tot 16 jaar te leren op een verantwoorde manier met het carbidschieten aan de gang te gaan. Zij zullen van alles uitleggen en voordoen hoe je op een veilige manier heel veel plezier kunt hebben met deze manier van knallen en dat het eigenlijk veel leuker is dan gewoon rotjes afsteken.Niet met grote kanonnen maar met kleine 1 ltr. blikjes worden de fijne kneepjes van het carbidschieten bijgebracht. Van te voren opgeven voor de clinic is niet nodig , opgaveformulieren hiervoor kunnen ter plekke worden ingevuld.

Door Henk Boer

Geef een reactie