Hollandscheveld – Zaterdag 28 mei moesten de vrouwen van vv Hollandscheveld aantreden in de 2e ronde van de nacompetitie tegen de vrouwen van Unicum. In deze finaleronde zal het in een tweeluik gaan om promotie naar de 1e klasse. De 1e van deze 2 wedstrijden werd er gespeeld op sportpark “de Oosthoek” te Hollandscheveld.

Door Herald Kuiper

De vrouwen van Hollandscheveld waren vol zelfvertrouwen, gezien de uitschakeling van 1e klasser AZSV in de 1e ronde van deze nacompetitie. Maar iedereen was zich bewust van de kracht van Unicum, aangezien deze tegenstander al tweemaal was tegengekomen in competitieverband van het afgelopen seizoen. Toen werd er, uit met duidelijke cijfers verloren, 7-1. Thuis werd gewonnen met 3-0. Er lagen dus reële kansen, al moest Hollandscheveld het vandaag doen zonder de vakantievierende aanvoerster en laatste man Angela Schonewille en de altijd hardwerkende Yvonne Aasman. Daarvoor in de plaats speelden Aranka ter Steege en Marlies Jansen. Deze meiden bezitten de kwaliteiten om dit gat moeiteloos te kunnen opvangen, dus geen reden om druk te maken.

vv Hollandscheveld vr1 – Unicum vr1

1e helft;
Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor Unicum. Met gevaarlijke en snelle speelsters voorin was het moeilijk om deze af te stoppen. Vanaf het sterke middenveld van Unicum werden deze vrouwen dan ook regelmatig bediend van goede passes.
Het was al in de 10e min. dat er een goede voorzet kwam vanaf rechts en de bal via een kopbal op de lat van Hollandscheveld doelvrouw Charetha Okken deed belanden.

Al een paar minuten later, in de 13e minuut, weer via een goede actie over rechts, werd er een goede voorzet gegeven op de vrijstaande speelster van Unicum op een meter of 7 voor het doel. Deze kans werd feilloos benut en dan ook sterk ingekopt. 0-1 Unicum.

Hollandscheveld knokte zich hierna terug in de wedstrijd, wat direct resulteerde met een bal op de paal in de 20e min. De bal kwam hierna voor de voeten van Elleke Snippe, die de bal koelbloedig in het Unicum doel verwerkte. Hollandscheveld stond weer op gelijke hoogte. 1-1. Het was duidelijk dat Hollandscheveld alle zeilen moest bijzetten om Unicum bij te kunnen houden en daarom de kracht van de eenheid in het team moest gebruiken om een goede wedstrijd op de mat te leggen. Deze 1-1 stand moest de meiden het geloof hierin verder helpen.

In de 25e min. wederom over de rechterkant van Unicum waar een voorzet werd afgeleverd. Deze bal viel voor het doel van Hollandscheveld. Keepster Charetha Okken kwam uit, verwerkte de bal niet goed, waardoor de bal werd opgepikt door een speelster van Unicum, die knap wegdraaide van de tegenstander en de bal tegen het net joeg en de stand op 1-2 bracht.

In de 35e min. de eerste gele kaart voor vv Hollandscheveld. Kimberley Middelbos werd op snelheid geklopt door de rechtsvoor van Unicum. Kimberley bedacht zich niet en zag de ernst van deze aanval in en besloot de tegenstander een halt toe roepen op onreglementaire wijze. Gele kaart voor Kimberley Middelbos.

Unicum was de ploeg die aanvallend het meeste voor dreiging zorgde. In de 39e min. een goede pass vanuit het middenveld van Unicum richting de centrale voorwaartsen waardoor de bal net buiten de 16 meter viel. Keepster Charetha kwam op tijd uit het doel om deze bal te onderscheppen. Dat ging ook goed, echter werd de bal tegen de hand van Charetha geschoten. De bal stuitte in de lucht waardoor Charetha zich genoodzaakt voelde de bal in de handen pakken. De 2e gele kaart voor vv Hollandscheveld was een feit. De vrije trap die hierop volgde werd vanaf een 17 meter genadeloos in de kruising getrapt waardoor de stand op 1-3 werd gebracht.

Op slag van rust moest Charetha Okken nog een keer in een 1 tegen 1 optreden om de 1-4 te voorkomen. Dat deed ze ook bekwaam, waardoor de vrouwen van vv Hollandscheveld nog een sprankje hoop hadden om in de 2e helft snel de aansluitingstreffer te maken.

2e helft;
Het duurde 5 minuten totdat Charetha Okken wederom in een 1 tegen 1 situatie handelend moest optreden om de 1-4 te voorkomen. Met weer een uitstekende redding bleef de stand steken op 1-3.

Hierna werd Unicum stukje bij beetje slordiger in hun spel en Hollandscheveld rook de kansen. De 1e kans voor vv Hollandscheveld was dan ook al in de 52e minuut voor Elleke Snippe. Maar ook de keepster van Unicum kon laten zien dat ze zich niet zomaar liet passeren, waardoor Elleke de meerdere moest erkennen in haar.

De 1e gele kaart voor Unicum was in de 55e min. na een overtreding. De vrije bal die Hollandscheveld mocht nemen ging rakelings over het doel van Unicum.

In de 65e minuut een knap bekeken boogbal van de linksvoor van Unicum richting de rechterkruizing. Dit was voor keepster Charetha reden voor 1 van de mooiste reddingen van de wedstrijd te verrichten en tikte de bal dan met het topje van de vingers net over de lat. Niet lang daarna moest zij weer ingrijpen nadat 1 van de speelsters van Unicum meerdere vrouwen van Hollandscheveld mocht passeren. Door gestrekt naar de hoek te gaan voorkwam zij wederom de 1-4.

In de 62e min. werd Lidia Meijer vervangen door Aniek Boertien. Net als de vorige wedstrijd viel Aniek weer met een geslaagde invalbeurt in. Hardwerkend en snel de aanval gezocht probeerde Aniek te laten zien wat ze in huis had.
In de 65e min. een bal op de lat van vv Hollandscheveld na een afzwaaiende voorzet van Unicum. Daar kwam Hollandscheveld goed weg en zodoende bleven de vrouwen nog steeds geloven in 1 punt vandaag.

In de 80e min. was het Aniek Boertien die tussen twee Unicum vrouwen de bal veroverde en zelf de aanval zocht. Ze speelde zich goed vrij, waardoor ze 1 op 1 kwam met de keepster van Unicum. Aniek bleef kalm en tikte de bal met binnenkant voet dan ook simpel langs de keepster van Unicum. Stand 2-3 en alles is weer mogelijk.
Hollandscheveld wilde meer aandringen om de wedstrijd te doen kantelen, alleen werd de grote fout gemaakt dat de onderlinge linies veel te ver van elkaar af kwamen te spelen.
Hierdoor kreeg Unicum alle ruimte om te counteren.

Het was dan ook in de 85e min. dat er een bal vanaf rechts met een mooi schot over Charetha Okken werd getrapt waardoor de bal hoog in het net terecht kwam. 2-4 voor Unicum. Dit was een klap voor de Hollandscheveldse vrouwen.

Het werd zelfs nog 2-5 in de slotminuten. Een aanvaller van Unicum speelde verschillende speelsters uit en kon alleen op Charetha Okken af. De aanvalster van Unicum bleef rustig en schoof de bal onder de uitkomende keeper door.

Deze eindstand van 2-5 betekend voor vv Hollandscheveld een zeer moeilijke opgave om de promotie naar de 1e klasse te bewerkstelligen. Maar de kracht van Hollandscheveld in combinatie met de werklust voor elkaar kan Hollandscheveld misschien iedereen doen verassen.

Volgende week zaterdag 4 juni weten we meer. De returnwedstrijd Unicum-vv Hollandscheveld.

Foto Remco Bos

Door Henk Boer

Geef een reactie