HOOGEVEEN – Van 26 tot en met 30 september is het de Week Tegen Pesten. De slogan van de Week Tegen Pesten 2022 is ‘Grapje! Moet toch kunnen?!’ Grapjes zijn heel leuk en zorgen voor gezelligheid en verbinding. Maar grapjes hebben ook een andere kant en kunnen kwetsend zijn. Hoe ga je daarmee om en zorg je samen voor een goede sfeer? Daar gaat de Week Tegen Pesten 2022 over.

Vanuit Stichting Welzijnswerk is aan alle basisscholen in Hoogeveen aangeboden om deze week bij kinderen en ouders te promoten door middel van het tekenen van een groot hart op het schoolplein. Aan het begin van dit nieuwe schooljaar vestigt dit de aandacht op een fijne en veilige school! Scholen die mee willen doen, hebben hiervoor stoepkrijt ontvangen.

De wens is dat er op ieder schoolplein in de gemeente Hoogeveen een groot hart komt te staan. Ingekleurd door de kinderen zodat overal kunstwerken van harten ontstaan. Het hart staat symbool voor alles wat een tegenhanger is van pesten: vriendelijkheid, aardig zijn tegen elkaar, overleggen en leuk en samen.

Tijdens het werken aan het hart kunnen kinderen, leerkrachten, evt. ouders en de schoolmaatschappelijk werker in gesprek gaan over het thema. Hoe kun je goed samen spelen, elkaar helpen, wat kun je doen als je ziet dat iemand geplaagd wordt, wat is het verschil tussen plagen en pesten etc.
Van alle harten in Hoogeveen wordt een collage gemaakt.

Door Henk Boer

Geef een reactie