Hoogeveen – Deze week is het de week van de Pleegzorg. Tijdens deze actieweek zet Yorneo, organisatie voor jeugd en opvoedhulp in Drenthe, haar pleegouders in het zonnetje en wordt aandacht gevraagd voor het tekort aan pleegouders.

week-van-de-pleegzorg
Het boek ‘In huis en hart’ is aangeboden door Annemieke Smit, directeur van Yorneo en pleegouder Geke Rotmensen

Het thema dit jaar is ‘SamSam voor Samira en Samuel,’ wat staat voor samenwerking en diversiteit. Samen met de gemeenten in Drenthe werkt Yorneo aan sterke pleegzorg. Gistermiddag heeft burgemeester Karel Loohuis het boek ‘In huis en hart’, geschreven door Tim de Jong, aangeboden gekregen met de vraag deze door te geven en te laten zwerven in de regio. high five

Ruimte in je huis en hart?
Het boek ‘In huis en hart’ biedt een kijkje in het leven van pleeggezinnen en pleegkinderen. Wat maken ze mee en hoe verrijkt pleegzorg hun leven? Burgemeester Loohuis: ‘Ieder kind heeft recht op een fijn gezin waar het met liefde en zorg wordt omringd. Ik ga het boek lezen en wil het daarna graag aan iemand doorgeven. Ik hoop dat de verhalen de lezer inspireren om het pleegouderschap verder te verkennen. Wilt u het boek na mij lezen? Stuur dan voor woensdag 16 november een mail naar bestuurssecretariaat@hoogeveen.nl.’ De lezer wordt gevraagd het boek na het lezen weer aan iemand anders door te geven. Op die manier draagt iedereen bij aan het onder de aandacht brengen van pleegzorg en de vraag naar pleeggezinnen. De boeken worden gevolgd met een speciale facebookcampagne: www.facebook.com/pleegouderworden.

Door Henk Boer

Geef een reactie