Hoogeveen – In de hele vroege ochtend van zondag 12 juni ging een groep van 7 strijders met coaches en aanhang richting Hoofddorp om deel te nemen aan het Open Championship Netherlands van de Nederlandse Pencak Silat Bond. Door het open karakter van deze wedstrijd waren er ook strijders uit België en Duitsland.

panca-asas

Kesmon Bangura, Damian Wolters en Ricardo Schonewille kwamen in verschillende categorieën uit bij de jeugd. De jeugd zijn de strijders tot 14 jaar. Kesmon wist in een mooie finale partij het goud te behalen. Voor Damian, die zijn laatste partij vocht bij de jeugd, was er zilver en Ricardo pakte het brons.

In de leeftijdsgroep 14 t/m 16 jaar kwamen de junioren Suzanne Kloosterhuis en Rick Bergsma uit. Suzanne liet zich niet het veld uit slaan en pakte het goud. Rick moest zijn meerdere erkennen in de tegenstander en kan zeer tevreden zijn met zilver.

Bij de senioren, 17 jaar en ouder, waren het Rowan van der Laan en Marjolein Nederhoed die in het strijdtoneel stapten. Beide strijders trainen sinds kort bij de Nederlandse selectie en waren dus gewilde tegenstanders. Rowan kwam in de finale net iets te kort tegen zijn tegenstander uit Duitsland en werd tweede. Ook Marjolein redde het niet in de finale en pakte een zilveren medaille.

Na een lange dag is trainer en coach Mas Dennis Dörfel trots op zijn 7 strijders want ze gaan naar huis met allemaal een medaille.

Door Henk Boer

Geef een reactie