WEERPRAATJE
Tekst (column): Nieuws voor vandaag
21-02-2021

HOOGEVEEN – Als er in ons land ergens over gepraat wordt, dan is dat wel over het weer en de weersverwachting. En voor veel mensen is het nooit goed. Het is voor hen te warm, te koud en te regenachtig. In de zomermaanden verlangen veel mensen naar de winter en als het winter is verlangen veel mensen naar de zomer. Maar er zijn ook mensen die niet klagen over het weer en het fijn vinden als het winter is maar ook als het zomer is. In ons land is er “voor elk wat wils” als het gaat om het weer. Maar in de afgelopen tijd ging dat wel erg snel. De temperatuur ging in ons land naar ongeveer min 14 en daarna heel snel naar ongeveer plus 14. De ene dag lag er veel sneeuw en kort daarna was alles verdwenen. En ja het moet vermeld worden: “Die kou en sneeuw is niet door de overheid besteld om de mensen in deze coronatijd zoveel mogelijk binnen te houden.” Er gingen juist veel mensen met of zonder slee naar buiten om te genieten van de sneeuw en het ijs op het water.

Opvallend in Hoogeveen was wel dat de gemeente snel was met strooiwagens om te zorgen dat de doorgaande wegen zoveel mogelijk niet glad waren maar trager met het schoonvegen van de wegen. Er was vooral aan de fietspaden en andere straten weinig belangstelling voor de gemeente. Maar het voordeel was dan ook weer dat mensen elkaar hielpen als een auto of vrachtwagen in de sneeuw vast kwam te zitten. Ook voelden veel mensen zich verantwoordelijk voor anderen en maakten hun stoep, straat en/of plein zoveel mogelijk schoon. Er waren zelfs bewoners van een appartementencomplex die het initiatief namen om op eigen kosten een bedrijf gevraagd hadden om het sneeuw op de parkeerplaats te komen ruimen. En zo was er ook iemand die tijdens zijn bezoek aan een bekende van hem het initiatief nam om de bocht in een straat zoveel mogelijk begaanbaar te maken voor auto’s. En waar s’ avonds nog een man met een schrobber bezig was om de straat sneeuwvrij te maken voor zijn buurvrouw die in de zorg werk, was de sneeuw al de volgende dag door de stijgende temperatuur voor een groot deel verdwenen. Tja, in Nederland kan het vriezen of dooien, droog blijven of regenen en warm zijn of koud. Dat is altijd weer een goede reden om met iemand contact te hebben en iets voor een ander te doen.

Heb je ook iets beleefd binnen de gemeente Hoogeveen en wil je dat er een column over geschreven wordt? Stuur dan een email naar: nieuwsvoorvandaag@gmail.com

Door Henk Boer

%d bloggers liken dit: