© Foto: Repair Café Hoogeveen

HOOGEVEEN – Artikelen te repareren en minder weg te gooien. Repair Café Hoogeveen helpt u graag als er iets kapot is wat u zelf niet kunt repareren. Daar om is er zaterdag 28 september van 11 tot 3 weer een Repair Café in Het Goed, Kanaalweg 2 in Hoogeveen.

© Foto: Repair Café Hoogeveen

U kijkt mee hoe iets gerepareerd kan worden, misschien kunt u helpen, zo kunt u zelf leren repareren en het een volgende keer zelf doen! Daarnaast is het Repair Café gezellig – voor koffie en thee wordt gezorgd – en goed voor het milieu en uw portemonnee. Want de vrijwilligers slagen er in meer dan de helft van de artikelen te repareren, dus dat scheelt afval (én geld)!

Wilt u niet meer dan één – schoon – artikel meenemen? Mocht u daarna nog iets ter reparatie hebben, dan kunt u zich opnieuw melden bij de gastvrouw van het Repair Café. Als u hulp nodig heeft om bijv. een lange broek korter te maken, wilt u dan de gewenste lengte afspelden of het aantal in te korten cm aangeven? En thuis de oude rits thuis al verwijderen, als het u niet lukt zelf een nieuwe rits in te zetten? Ritsen inzetten is alleen mogelijk als daar tijd voor is. Ons advies is om eventueel zelf garen in de gewenste kleur mee te nemen, want ook al beschikt het Repair Café over veel kleuren, het lukt niet altijd de perfect passende kleur garen te vinden.

Tevreden over reparatie of advies? Dan staat er een potje op tafel voor een vrijwillige donatie om ontbrekend gereedschap aan te kunnen schaffen, zodat het Repair Café klanten hopelijk nóg beter van dienst kan zijn…….

Door Henk Boer

Geef een reactie