Hoogeveen – Op 11 maart 2017 wordt de 5e Weidebliktocht in Hoogeveen gehouden. Het belooft weer een bijzonder leuke wandeltocht te worden, die voor jong en oud bedoeld is. Vorig jaar waren er zo’n 600 deelnemers, die uit heel Nederland kwamen om mee te wandelen op 1 van de routes: 5, 10, 20, 30 of 40 Km.

(C) Foto: Wijkvereniging de Weide

Bij dit 1e lustrum is iets bijzonders aan de hand.
De organisatie van de Weidebliktocht (Wijkvereniging de Weide) heeft een samenwerkingsverband gesloten met de organisatie van de welbekende Ronde van Drenthe, met als motto: samen staan we sterker.

Onlangs werd dit samenwerkingsverband bekrachtigd door het zetten van de handtekeningen, door de voorzitters van beide organisaties; Femmy van Issum namens de Ronde van Drenthe en Wout Kelder namens de Wijkvereniging de Weide.

Beide organisaties hopen op die manier van elkanders expertise gebruik te kunnen maken.
Op 11 maart zullen er tal van activiteiten in en- rond Hoogeveen zijn. De wielrenners zullen hun race rijden en de wandelaars zullen 1 van de genoemde routes wandelen. Het vereist nogal wat om alles logistiek goed te laten verlopen en al maanden zijn de beide organisaties bezig om alles voor te bereiden.

De Weidebliktocht gaat richting Stuifzand, Siberië en Tiendeveen. In de buurt van Stuifzand zullen zowel de wandelaars en de wielrenners voorbijkomen. Tevens zullen de wandelaars zowel op de heen als de terugweg door de VIP-tent van de Ronde van Drenthe komen, alwaar ze een kop koffie of thee krijgen. De opbrengst is voor de afdeling oncologie van het Bethesda ziekenhuis.

Op vrijdag 10 maart is er een centrumpuzzelwandeltocht van ongeveer 5 km. Op deze avond worden in de Tamboer ook de ploegen van de Ronde van Drenthe gepresenteerd. De route van de 5km loopt door de Tamboer. De start is van 18-19.30 in de VIP-tent aan de Alteveerstraat. Wij hopen gezamenlijk op veel publiek en deelname aan de Weidebliktocht. Komt allen op 11 maart meewandelen of genieten van de Ronde van Drenthe.

Door Henk Boer

Geef een reactie