HOOGEVEEN – Vandaag namen bewoners, cliënten en medewerkers van Weidesteyn in Hoogeveen afscheid van de vijf medewerkers van Defensie. Zij hielpen drie weken lang in de dagelijkse zorgverlening vanwege een uitbraak van het coronavirus. Mede dankzij de hulp van Defensie is de corona-uitbraak onder controle.

Om hen te bedanken zetten de medewerkers van Weidesteyn de vijf aan het einde van de middag in het zonnetje met mooie woorden en presentjes. Daarna werden ze buiten uitgezwaaid. ‘Ik ben heel blij dat we de afgelopen weken hulp mochten krijgen van Defensie. De samenwerking was super’, aldus locatiehoofd Sjoerdtsje Funke. ‘Vanaf de eerste dag bracht het verlichting, met de zorg die ze hebben geleverd en ook met hun humor en enthousiasme.’

‘Moed, toewijding en trouw’
De medewerkers van Defensie lieten op hun beurt twee schildjes achter met achterop een dankwoord. ‘Er bestaat heel veel respect voor de manier waarop jullie met deze crisis zijn omgegaan. Vooral omdat onder het personeel de drie kernwaardes van de Landmacht zichtbaar waren: Moed, toewijding en trouw. Jullie kunnen en moeten trots zijn op hetgeen wat jullie dit jaar, en met name de afgelopen maanden, gepresteerd hebben. Wij danken jullie voor de fijne samenwerking.’

Uitbraak
Woonzorgcentrum Weidesteyn in Hoogeveen had te maken met een uitbraak van het coronavirus onder bewoners en cliënten. Het aantal besmettingen is uiteindelijk opgelopen tot ruim veertig. Op dit moment zijn bijna alle bewoners en cliënten die besmet waren geraakt met corona weer hersteld. Een paar bewoners hebben het virus nog onder de leden. Enkele bewoners zijn overleden.

Zelf roosters weer invullen
Door de uitbraak van het coronavirus werden ook medewerkers ziek en ontstond er een tekort aan verpleegkundigen en verzorgenden. Treant Zorggroep diende daarom een verzoek tot hulp bij Defensie in. Drie verzorgenden IG, een verpleegkundige en een planner kwamen meehelpen. Zieke medewerkers zijn gelukkig ook bijna allemaal weer hersteld en aan het werk, waardoor Treant de roosters zelf weer kan invullen.

[Foto voor Weidesteyn: Bianca Verhoef Fotografie; Foto schildjes: Treant Zorggroep]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: