Hoogeveen – De zondagmorgen concerten ‘Warm de winter door’, initiatief van het Jannes van der Sleedenhuis locatie Wolfsbos en SWW, hebben een bedrag van € 3.650 ontvangen van het Oranje Fonds. Het bedrag zal worden besteed aan het financieren van de concerten.

oranjefonts

Begin dit jaar zijn het Jannes Wolfsbos en SWW gestart met de zondagmorgen concerten. Dieleke Campmans, Activiteitenbegeleidster van het Jannes en Frederike Lunenberg van SWW; “we merkten dat er met name in de donkere wintermaanden behoefte is aan een activiteit op de zondagmorgen. De donkere zondagen kunnen soms best lang en saai zijn en met de zondagmorgen concerten bieden we mensen de mogelijkheid om te genieten van muziek en nieuwe contacten te leggen.” De concerten worden gehouden in het Jannes van der Sleedenhuis, locatie Wolfsbos. Aansluitend kan er aangeschoven worden voor een (warme) drie gangen maaltijd. “Mensen die langskomen zijn erg enthousiast over de zondagmorgenconcerten. Toch zien we dat veel mensen de concerten nog niet kennen en we zouden ook graag die mensen willen bereiken en uitnodigen om een keer te komen.”

Hoewel de concerten nu nog ‘Warm de winter door’ heten, gaan ze ook in de andere seizoenen door onder de noemer ‘zondagmorgenconcerten’. Vanaf april zal één keer per maand een concert worden gegeven en vanaf november weer iedere week.

Tot april vinden de zondagmorgenconcerten iedere week plaats vanaf 10.30 uur in het Jannes van der Sleedenhuis, locatie Wolfsbos aan de Valkenlaan 5 in Hoogeveen. De kosten voor het concert zijn € 2,50. Aansluitend blijven eten kost in totaal € 10,00. Indien vervoer nodig is kan contact opgenomen worden met het Jannes Wolfsbos of SWW. De dames kunnen nog vrijwilligers gebruiken voor de voorbereidingen van de concerten en op de zondagmorgen zelf. Aanmelden kan via het Jannes Wolfsbos of SWW.

Het Oranje Fonds steunt jaarlijks ruim 7.500 sociale initiatieven in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met € 27,4 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Door Henk Boer

Geef een reactie