HOOGEVEEN – De temperatuur zakt en er is de komende dagen sprake van nachtvorst. In de Woonzorgcentra van de NNCZ zijn Warme Wijk-/Dorpshuiskamers waar buurtgenoten dagelijks welkom zijn om zich op te warmen. Steeds meer mensen hebben moeite met de energienota te betalen vanwege de vele gestegen kosten.

Door het minder willen of moeten stoken kan het thuis koud en onbehagelijk zijn. Ouderen en met name chronisch zieke ouderen hebben veel moeite met het vasthouden van hun temperatuur. Dat is de reden dat in de woonzorgcentra van de NNCZ de kachel niet een graad lager gaat; het blijft dus lekker warm. De NNCZ heeft ruimte om die warmte met buren te delen. Iedereen is welkom om zich hier op te warmen, waardoor wellicht ook nog fijne nieuwe contacten ontstaan.
In onderstaande Wijk/ Dorpshuiskamers is een dagelijks warm welkom:

· Jannes van der Sleedenhuis Krakeel, Grote Beer 12 Hoogeveen
· Jannes van der Sleedenhuis De Kaap, Het Haagje 85 Hoogeveen
· Jannes van der Sleedenhuis Wolfsbos, Valkenlaan 5 Hoogeveen
· Jannes van der Sleedenhuis De Vecht, Vecht 3 Hoogeveen
· Woonzorgcentrum Beatrix, Riegshoogtendijk 59 Hollandscheveld

De Warme Wijk-/Dorpshuiskamers zijn onderdeel van Buur voor Buur. Buur voor Buur is een initiatief van de Noord Nederlandse Coöperatie van Zorgorganisaties (NNCZ). Samen met buurtbewoners willen we een nieuwe invulling geven aan samenleven, ieder mens zou een bijdrage aan fijn samenleven kunnen leveren. Als zorgorganisatie geloven we in het samen optrekken van individuen en (zorg)organisaties. Vanuit Buur voor Buur zijn meerdere initiatieven ontstaan, o.a. Buurt helpt de Zorg en de buurtkoelkasten.

Geef een reactie