ELIM – Al bij de start van Elim Vitaal & Actief hebben we de methodiek van Welzijn op Recept meegenomen in het DNA van de stichting. Ons uitgangspunt was en is om ouderen zo lang mogelijk in ons dorp te houden. Door het toepassen van Welzijn op Recept kunnen we hier, samen met huisartsen en praktijkondersteuners invulling aangeven.

Geen pilletje tegen de pijn, maar een doorverwijzing naar één van de activiteiten van Stichting Elim Vitaal & Actief. ‘Welzijn op recept’ is een methode om mensen met psychosociale klachten vanuit de huisartspraktijk door te verwijzen naar welzijnsactiviteiten zoals bewegen, creatieve activiteiten en samen eten.

Het doel is dat mensen door deze activiteiten zelf actief hun gezondheid en welzijn verhogen. Om deze welstand te kunnen waarborgen hebben nu een aantal vrijwilligers een AED Cursus afgerond. Maar naast de benodigde kennis is er ook aandacht besteed aan eerste hulp bij ouderen te denken aan wat te doen bij verslikking, hoesten, vermoeden beroerte, vermoeden hartinfarct, vermoeden breuk been, bloedneus, brandwond, bewusteloos etc. De deelnemers van de EVA activiteiten kunnen zich nu een stuk veiliger voelen met de aanwezige kennis bij de vrijwilligers.

Astrid Schonewille heeft deze trainingen verzorgd voor EVA en zal in 2020 een korte herhaal, opfris cursus geven. Omdat de deelnemende vrijwilligers vandaag de lessen hebben afgerond voor dit jaar kregen alle deelnemers een certificaat van Astrid Schonewille. Namens bestuur van EVA worden alle vrijwilligers bedankt voor hun geweldige inzet en de deelnemende vrijwilligers worden gefeliciteerd met hun certificaat. Samen hopen we nog veel te kunnen betekenen voor onze ouderen.

Geef een reactie