HOOGEVEEN – Afgelopen Vrijdag 6 maart werd er in het bijzijn van een vertegenwoordiging van het Westlands Mannenkoor en popkoor Harmony Singers het officiële startschot gegeven voor de kaartverkoop van het concert dat het Westlands Mannenkoor op zaterdag 25 april aan staande om 20.00 uur in de Hoofdstraatkerk in Hoogeveen geeft. Het wordt een bijzonder concert met, naast de vaste begeleiding van het koor, de medewerking van het Hoogeveense Popkoor Harmony Singers.

Popkoor Harmony Singers voelt zich vereerd dat ze begin 2019 gevraagd zijn om 25 april a.s als gast van het Westlands Mannenkoor op te mogen treden. “ Hier komen twee werelden bij elkaar”, zegt Frida Speelman, voorzitter van het popkoor. Een mannenkoor met een enorme diversiteit qua repertoire en ons popkoor met voornamelijk pop maar ook met een aantal eigenzinnige en out-of-the box songs. Kortom van klassiek tot pop.

Het Westlands Mannenkoor is een koor dat uit 150 leden bestaat. Het popkoor telt op dit moment 52 leden. Gelukkig biedt de Hoofdstraatkerk plek aan ruim 600 gasten en dat is mooi want we willen natuurlijk heel graag dat zoveel mogelijk mensen dit unieke concert gaan bezoeken. Vele zogenaamde klassiekers komen voorbij zoals bijvoorbeeld het Slavenkoor van Nabucco, Halleluja van G.F. Handel en een medley uit de musical de Lion King door het Westlands Mannenkoor. Het popkoor brengt met Hello van Lionel Richie en Perfect van Ed Sheeran prachtige ballads ten gehore, maar ook Crazy little things called love van Queen komt voorbij.

Dit is niet het enige concert van het Westlands Mannenkoor in het noorden van het land want op resp. 24 en 26 april a.s. geven ze ook een concert in Steenwijk en Leek. Het Westlands Mannenkoor staat tijdens dit concert onder leiding van Hans de Wit (dirigent), en wordt begeleid door Martin van Broekhoven (vleugel) en de bekende organist Martin Mans. Het Hoogeveense Popkoor Harmony Singers wordt begeleid door Peter Gonkel (dirigent), Harry Bijl (pianist) en hun vaste band.

Geef een reactie