HOOGEVEEN – De drie Drentse gemeenten Hoogeveen, Westerveld en De Wolden organiseren deze zomer samen met de jongerenwerker van Welzijn de Wolden het sport- en cultuurkamp 2018.

Wethouder Erwin Slomp doet de letterlijke aftrap

Van maandag 20 tot en met vrijdag 24 augustus worden gezellige, sportieve en culturele activiteiten georganiseerd voor kinderen in groep drie tot en met acht van het basisonderwijs. Dit jaar vindt het kamp plaats in Hoogeveen. 80 kinderen hebben zich aangemeld voor de sport- en cultuurweek.

Het kamp wordt georganiseerd voor kinderen die in de zomervakantie om verschillende redenen niet op vakantie kunnen. Denk bijvoorbeeld aan ziekte van familieleden of verminderde financiële mogelijkheden. De kinderen krijgen de mogelijkheid om in de zomervakantie een week lang gratis georganiseerde activiteiten te komen doen.

Wat houdt het Sport- en cultuurkamp in?
Het belooft een leuke week te worden voor de kinderen. Zij krijgen vijf dagen lang een uitgebreid programma aangeboden met fantastische sporten, culturele activiteiten en spellen. De activiteiten vinden plaats in en rondom Hoogeveen en worden onder andere aangeboden door de sportfunctionarissen, jongerenwerkers, cultuurcoaches, sportverenigingen en organisaties uit de regio.

De organisatie van de sport- en cultuurweek is in handen van de sportfunctionarissen uit de drie bovengenoemde gemeenten in samenwerking met de jongerenwerkers. Daarnaast is er een groep vrijwilligers tijdens deze week betrokken voor de organisatie van activiteiten en begeleiding van de groepen.

[smoothslider id=’1′]

Geef een reactie