Hoogeveen – De Kinderboekenweek is begonnen! Wethouder Gert Vos heeft daarom vanochtend voorgelezen op obs Apollo. Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar ‘Voor altijd jong!’. Wethouder Vos las de kleuters van obs Apollo voor uit zijn eigen lievelingsboek van vroeger: Okkie en Moortje van Leonard Roggeveen.

Foto: Andre Weima
Foto: Andre Weima

Gert Vos: ‘Voorlezen is ontzettend belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. Door voor te lezen krijgen kinderen een grotere woordenschat en scoren ze later beter op begrijpend lezen. Dit zijn belangrijke vaardigheden voor een succesvolle toekomst van kinderen.’

‘Bieb op school’ in gebruik genomen
Woensdag is op obs Apollo ook de nieuwe ‘Bieb op school’ in gebruik genomen. Voorheen was de bibliotheek in het Mfc in Krakeel. Met de ‘Bieb op school’, heeft de school nu een ruimte dichtbij de kinderen, zeer toegankelijk om boeken te lenen en om lekker te lezen. Op obs Apollo heeft het taalonderwijs een prominente plek binnen het onderwijsprogramma. Zo lezen alle kinderen aan het begin van de dag, besteden zij veel aandacht aan de woordenschat van kinderen en maken de kinderen mooie creaties voor in hun ‘trots map’. Deze map krijgen alle kinderen om de taalontwikkeling en ouderbetrokkenheid te vergroten.

Door Henk Boer

Geef een reactie