Kunstenaars in actie voor het goede doel

Hoogeveen – Wethouder Erik Giethoorn heeft vandaag om 13.00 uur samen met kunstschilder Geert Oldenbeuving de actie ARTstone voor Serious Request geopend. In De Tamboer en Punt H liggen tot en met 22 december Zwitserse rivier keien die door 27 kunstenaars uit Hoogeveen en omgeving worden beschilderd.

Iedere dag zijn kunstenaars tussen 16.00 en 20.00 uur in De Tamboer aan het werk. De keien worden voor minimaal € 5,- verkocht, de volledige opbrengst gaat naar Serious Request. Giethoorn hield een korte toespraak waarin hij vol lof was over het project en beschilderde vervolgens symbolisch de eerste steen. Er lagen al zo’n 150 beschilderde keien, variërend in stijl. Vrolijke gezichtjes, een muis, een appel, prachtig landschappen, of zelfs glazen vlindertjes op de stenen. Stuk voor stuk unieke kunstwerkjes.

 ARTstone

Geert Oldenbeuving kwam op het idee voor dit project tijdens zijn vakantie in Madeira, waar hij allerlei beschilderde stenen zag liggen. Met hulp van Museum De 5000 Morgen en De Tamboer realiseerde hij het project, waar in totaal 27 kunstenaars aan meewerken.

Door Henk Boer

Geef een reactie