Hoogeveen – Een deel van het personeel van het werkvoorzieningsschap Alescon staakten vandaag. In Assen vertrok vanmorgen een bus met zo’n 18 stakende medewerkers, op naar Alescon Hoogeveen. Om daar hun collega’s op te pikken voor de rit naar het gemeentehuis in Hoogeveen.                              staking-alescon (2)-1Er werd vandaag gestaakt voor een nieuwe C.A.O voor de werkvoorzieningsschappen in Nederland. De bedrijven zitten nu al 2 jaar zonder en de loononderhandelingen lopen hier ook vast. Om dat de lonen nu ook onderwater staan.

De medewerkers roepen wethouder Anno Wietze Hiemstra op een petitie te ondertekenen waarin de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) om een loonsverhoging wordt gevraagd.

De boze stakers boden de wethouder een steunpetitie aan om deze te ondertekenen, maar de wethouder was heel rigoureus in zijn bewoording; “Dat ga ik niet doen, maar ik heb wel begrip voor de actie. Ik doe de onderhandelingen niet, Wij doen de onderhandelingen niet. Maar we gaan wel om de tafel met de V.N.G.

Foto: Yntze Bosma

Daarop bosloten de stakers het compagnieshuis te bezetten, waar de gemeente niet had op gerekend. Waar de stakers niet eerder wilden vertrekken als de wethouder niet tekent. De stakers vertrokken om halfzes. En verlieten het compagnieshuis via de achterzijde. Waar de stakers luid schreeuwend naar buiten kwamen “Wij willen respect”. Voor het compagnieshuis werden nog enkele rookfakkels ontstoken.

Op 19 november is de landelijke actiedag in Den Haag.                                                     staking-alescon (3)-1staking-alescon (5)-1

Door Henk Boer

Geef een reactie