HOOGEVEEN – Onze gewaardeerde wethouder Mark Tuit is met trots genomineerd door zijn collega’s voor de prestigieuze titel van Beste Bestuurder 2023 Nederland. Deze erkenning is het resultaat van zijn toewijding en inzet, waarvoor lokale politici, bestuurders, griffiers en secretarissen uit de provincie Drenthe hun waardering hebben uitgesproken.

Nominatie voor verbindend en daadkrachtig leiderschap
Sinds 2014 organiseren Binnenlands Bestuur en Necker gezamenlijk de jaarlijkse verkiezing van de Beste Bestuurder Nederland. In de eerste ronde heeft Wethouder Mark Tuit de meeste nominaties van de provincie Drenthe ontvangen, een krachtig signaal van zijn effectieve leiderschap.
Wethouder Mark Tuit reageert vol trots: “Dit is een onverwachte maar mooie erkenning! Het past mooi bij wie ik als mens wil zijn. De levensles die ik van mijn vader heb meegekregen is: “Blijf altijd jezelf, kijk op niemand neer en tegen niemand op. Blijf elk mens zien en maak de wereld een beetje mooier.”

Shortlist met enthousiasme ontvangen
Vandaag om 12:00 uur zijn alle genomineerden uit de eerste ronde bekendgemaakt. De wethouder staat samen met 12 andere bestuurders op deze landelijke shortlist, die de beste bestuurder van elke provincie en de waterschappen vertegenwoordigen. We roepen iedereen op om te stemmen.

Veelzijdige portefeuille
Wethouder Mark Tuit beheert een veelzijdige portefeuille, waaronder: onderwijs, cultuur, zorg (inclusief WMO), natuur, landschap en klimaatadaptatie. Als coördinerend wethouder voor verbinding met de samenleving, samen met wethouder Niek Wind, en als gebiedswethouder voor diverse gebieden, toont hij zijn veelzijdige kwaliteiten.

Uw stem maakt het verschil
Lokale en regionale politici, bestuurders, secretarissen en griffiers hebben in de eerste ronde van de verkiezing een zorgvuldige selectie gemaakt. Van 16 januari tot 30 januari 2024 heeft u de kans om via https://necker.survalyzer.eu/qshsfjyoax?l=nl uw stem uit te brengen op de genomineerden. Uw mening telt!

Bekendmaking winnaars
De bekendmaking van de winnaars vindt plaats op woensdag 7 februari 2024 tijdens het jaarlijkse Beste Bestuurder event in Kerkrade. Laten we samen onze wethouder Mark Tuit ondersteunen en ervoor zorgen dat zijn verbindende en daadkrachtige bijdrage wordt erkend als de Beste Bestuurder van 2023.

Door Henk Boer

Geef een reactie