HOOGEVEEN – De heerlijke geuren die wekelijks uit de leskeuken van het Alfa-college komen, zorgen ervoor dat meerdere voorbijgangers er een blik naar binnen werpen. De studenten van Entree NT2 krijgen er kookles van docenten Peter Joosten en Tineke Kamphof. Vlak voor de voorjaarsvakantie was een extra bijzondere les, want wethouder Mark Tuit kwam een praatje maken én een handje helpen!

Nadat hij zijn colbert had verruild voor een Alfa-schort, werden eerst de recepten goed bestudeerd. Op het menu stonden rijst, kipfilet en broccoli met een kerriesausje. Na de laatste instructies van de docenten gingen de studenten en Mark Tuit aan de slag.

De 17-jarige Talal vindt de wekelijkse kooklessen erg leuk, hoewel hij thuis nooit in de pannen staat te roeren. “Dat laat ik aan mijn moeder en zus over! De kooklessen op school vind ik mooi omdat we samenwerken en elkaar helpen. Ik vind het erg leuk dat de wethouder met ons een praatje komt maken en meehelpt met koken.” Klasgenoot Mark (22) staat de kipfilet te kruiden en heeft daar zichtbaar plezier in. “Ik kan niet wachten om het straks te gaan proeven! Vlees vind ik lekker en vooral kip. De kooklessen vind ik leuk, maar eigenlijk gewoon alles in de klas en op school.”

Waardevol om in verbinding te staan met scholen
Maandelijkse bezoeken aan scholen, los van uitnodigingen, staan standaard in de agenda van wethouder Mark Tuit. “Ik vind het belangrijk om bij scholen binnen de gemeente Hoogeveen, van basisschool tot en met het mbo, te kijken en te horen wat er speelt en wat de ontwikkelingen zijn. Soms hoor ik dan ook dingen waar ik werk van kan maken. Het is waardevol om de verbinding en de goede relatie met scholen te hebben en te houden. Dat maakt voor de jonge doelgroep de drempel naar de gemeente laag.”

Helaas verplichtte zijn agenda hem dat de wethouder niet kon blijven eten: “ik moet weer door naar een volgende afspraak, maar ik vond het prachtig om leuke gesprekken te hebben met de docenten en de studenten van het Entree onderwijs. Deze vorm is waardevol, want tijdens de kookles leren ze de Nederlandse taal door de recepten te lezen en tegelijkertijd samen te werken. En ik vind het prachtig om te horen dat er studenten zijn die doorstromen naar andere opleidingen en werken aan een mooie toekomst!”

Entree NT2 opleidingen
Het Alfa-college biedt Entree NT2 opleidingen aan voor studenten die nog geen diploma hebben en de Nederlandse taal niet genoeg beheersen om aan een mbo-opleiding te beginnen. Met een Entree NT2 diploma volgen ze een niveau 1 opleiding én werken ze aan de Nederlandse taalvaardigheid, zodat ze daarna kunnen doorstromen naar een niveau 2 opleiding op het mbo.

Over het Alfa-college
Het Alfa-college is een christelijk ROC met vestigingen in Groningen, Hoogeveen en Hardenberg. Binnen het Alfa-college leiden we onze circa 15000 studenten op tot mensen die weten wie ze zijn, tot goede burgers en tot goede vakmensen. We stimuleren onze studenten en medewerkers om samen met onze regionale partners een bijdrage te leveren aan een uitdagende leeromgeving , een sterke regio en een duurzame en rechtvaardige wereld. Je kunt bij ons terecht voor een mbo-opleiding, educatief traject, een bedrijfsopleiding, cursus of maatwerk.

Geef een reactie