Stuifzand – Wethouder Gert Vos bezocht donderdagmiddag een gastles door Violette Wisch van de Gemeentelijke Kredietbank. Zij gaf de les ‘omgaan met geld’ voor de groepen 4 t/m 8 van OBS De Zandloper in Stuifzand. De gastles is onderdeel van het Preventiemenu basisonderwijs.

De gastles ging over:
– Zakgeld.
– Mobiele telefoon.
– Sparen/lenen.
– Wat is een schuld en wat zijn de gevolgen.
En tot slot een quiz.

Preventiemenu basisonderwijs
Sinds dit schooljaar werkt Hoogeveen met het Preventiemenu basisonderwijs. Dit is onderdeel van Jong Hoogeveen. Reden hiervoor is dat er veel preventieactiviteiten op scholen af komen. Veel organisaties willen iets van scholen en vragen scholen mee te doen aan preventieactiviteiten om de kinderen te bereiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan social media, gezonde leefstijl, financiën/schulden en verstandig omgaan met vuurwerk. Om hier meer verbinding in te krijgen en te voorkomen dat dit ad hoc plaats vindt, wordt dit tegenwoordig vanuit het Preventiemenu gebundeld aangeboden.

Bewuste keuzes
Met betrokken aanbieders wordt voor het nieuwe schooljaar weer een gids voor het basisonderwijs gemaakt met het preventieaanbod op een rij. Scholen kunnen hieruit eenmalig duidelijke en bewuste keuzes maken voor de rest van het schooljaar. De doelgroep is hierbij groep 1 t/m 8 van het basisonderwijs.

Geef een reactie