Hoogeveen – De voedselbank in Hoogeveen kreeg vanochtend bezoek van wethouders Mirjam Pauwels (gemeente De Wolden) en Gert Vos (gemeente Hoogeveen). De voedselbank verstrekt voedselpakketten voor inwoners van De Wolden en van Hoogeveen.

Ze werden ontvangen door het bestuur en de vrijwilligers van de voedselbank en hebben zich op de hoogte laten stellen van het reilen en zeilen binnen de voedselbank. De voedselbank is onlangs opnieuw gecertificeerd door de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit en voldoet daarmee aan de nieuwe, strengere eisen.

Beide wethouders dragen de voedselbank een warm hart toe en benadrukken het belang van de voedselbank voor de zwakkeren in de samenleving. De voedselbank maakt deel uit van het SomSom in Hoogeveen. In het SomSom zit een aantal maatschappelijke- en vrijwilligersorganisaties die met elkaar samenwerken en allen een steentje bijdragen om armoede in Hoogeveen te bestrijden.

De vrijwilligers vertellen dat nu het beter gaat met de economie, zij vreemd genoeg minder giften ontvangen. Helaas is het niet zo dat iedereen profiteert van de betere economie. Zij hopen dan ook dat iedereen die wat kan missen aan de voedselbank denkt.

Beide wethouders benadrukken dat voedselbanken in Nederland eigenlijk overbodig zouden moeten zijn, maar dat deze vrijwilligers goud waard zijn voor de samenleving.

Bron: gemeente Hoogeveen

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: