Hoogeveen – Op woensdag 27 januari houdt het Alfa-college in Hoogeveen van 16.00 tot 21.30 uur de jaarlijkse Open dag op de locaties aan de Voltastraat 33 en KARgo! aan De Stroom 3.

Student Engineering

Wie een keuze gaat maken voor een mbo-opleiding heeft genoeg mogelijkheden op het Alfa-college en dat laten studenten en medewerkers graag tijdens de Open dag zien! Ook het regionale bedrijfsleven is aanwezig om te informeren over stages en beroepsbeeld.

Waar kies je voor?
Wie belangstelling heeft voor Autotechniek, Bedrijfsautotechniek of Transport & Logistiek kan terecht bij KARgo! aan De Stroom 3. Een kleine, moderne locatie waar studenten zich snel thuis voelen en iedereen elkaar kent. Kom vooral sfeerproeven! De locatie heeft een werkplaats met de modernste apparatuur.
De Voltastraat is groter, maar dankzij de indeling en aankleding is het er toch persoonlijk en vertrouwd. De docenten kennen jou en iedereen is er welkom. De school voor middelbaar beroepsonderwijs heeft goede ICT-voorzieningen, prima catering en eigentijds lesmateriaal. Op deze locatie worden opleidingen in de in de richtingen: Techniek, ICT, Business School, Dienstverlening, Zorg en Welzijn aangeboden.

Beste grote mbo-school Noord-Nederland
Het Alfa-college staat op de zesde plaats in de landelijke keuzegids mbo 2016. Van de 43 scholen is het Alfa-college daarmee de beste grote mbo-school van Noord-Nederland. Een aantal opleidingen kregen zelfs het predicaat Top-opleiding. Haarverzorging, Schoonheidsverzorging en Logistiek behaalden net als vorig jaar een eerste plaats. Voor Logistiek is het zelfs de vierde keer op rij! Ook de opleidingen Beveiliger, Verpleegkundige, Onderwijsassistent, Chauffeur goederenvervoer en Assistenten in de gezondheidszorg (Dokters-, Apothekers- en Tandartsassistent) hebben een hoge positie behaald. Studenten van de Top-opleidingen onder ander tevreden over de docenten, begeleiding, stage en schoolorganisatie.

Goede bereikbaarheid en begeleiding
Voor beide locaties geldt het station en de bushaltes zijn op loopafstand. Elke student krijgt persoonlijke begeleiding door een mentor/coach. Mocht het nodig zijn dan kunnen studenten extra hulp en ondersteuning krijgen van een orthopedagoog of loopbaanadviseur van het Loopbaancentrum.

Verbinding
Voor een goede aansluiting tussen theorie en beroep werkt de school nauw samen met ondernemers en instellingen uit de regio. Studenten werken aan echte opdrachten! Steeds vaker wordt daarom lesgegeven bij bedrijven en geven ondernemers gastlessen op school. Tijdens de Open dag zijn bedrijven als Fokker, Rollecate, Hema, Hennis & Mauritz en Unigarant aanwezig om bezoekers te informeren over stages, samenwerking en beroepsbeeld.
Stagelopen in het buitenland is met een beetje lef en doorzettingsvermogen ook mogelijk. Het Alfa-college heeft een groot netwerk aan internationaal erkende stagebedrijven en stimuleert een trip naar het buitenland.

Meelopen en kans op werk
Meer informatie over alle opleidingen is te vinden op alfa-college.nl. Ook is het mogelijk een dagje mee te lopen met een opleiding. Aanmelden kan via meelopenmbo.nl. Voor vragen over de arbeidsmarkt en kans op werk is er de website kansopwerk.nl.

Door Henk Boer

Geef een reactie