Op zoek naar het Beste Idee in Bibliotheek

Hoogeveen – Brammetje Baas, het energieke jongetje uit het gelijknamige boek van Tamara Bos, komt op zondag 29 maart om 14.00 uur tot leven in Theater De Tamboer. Brammetje kan al lezen, drummen op tafel en verzamelt de mooiste woorden en de beste uitvindingen in een schriftje.

In Bibliotheek Hoogeveen kunnen kinderen op zondag 22 maart van 14.00 tot 15.30 uur net als Brammetje zelf werken aan een uitvinding of hun Beste Idee. Knippen, plakken, kleuren, knutselen, alles mag. Wie zijn of haar uitvinding of idee voor de jury presenteert op 29 maart in De Tamboer gaat er misschien wel met de titel “De Brammetje Baas van Hoogeveen” vandoor!

Brammetje Baas op de planken
De voorstelling in De Tamboer is gebaseerd op het gelijknamige boek van Tamara Bos en geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Brammetje Baas kan een heleboel dingen goed. Maar hij kan niet stilzitten. Zijn hersenen staan nooit stil en hij heeft ook zoveel vragen in zijn hoofd. Waarom is melk wit? Waarom zijn wij op deze wereld? Waarom ruiken honden altijd zo graag aan elkaars kont? Na de zomervakantie mag Brammetje naar groep 3, hij kan niet wachten! Nu gaat hij eindelijk alles over de wereld leren. Chinees leren en hoe je een raketbus bouwt. Maar niets is minder waar. Meester Vis is erg streng en wil gewoon dat Brammetje stil zit en braaf zijn werk doet. Maar hoe kan Brammetje nou rekenen als zijn tand los zit? Kaarten voor de voorstelling zijn verkrijgbaar via www.detamboer.nl, 0528-280180 of bij de kassa van De Tamboer.

Door Henk Boer

Geef een reactie