HOOGEVEEN – Maandag 12 maart 2018 is het Sportgala Drenthe in de Tamboer in Hoogeveen. De winnaars van de sportverkiezingen in de twaalf Drentse gemeenten zijn automatisch geplaatst voor de provinciale verkiezing. De uiteindelijke titel voor sportman, sportvrouw, sportploeg en het sporttalent zal worden toegekend door de topsport- en sportjournalistenjury en het Drentse publiek. Voor het publiek gaan de stembussen vrijdag 23 februari tot en met zondag 25 februari open. Stemmen kan op www.sportgaladrenthe.nl.

Alle genomineerden in de vier categorieën zijn te vinden op onze website, hier kun je de prestaties zien en stemmen op je favoriet. Het gaat uiteraard om de prestaties geleverd in 2017. Na het stemweekend worden de stemmen geteld, alle genomineerden worden speciaal uitgenodigd voor het Sportgala op 12 maart, in de Tamboer. Daar wordt de top 3 en vervolgens de winnaar bekendgemaakt. De presentatie is in handen van Marijn de Vries. Voor de nieuwe categorie, de Rabobank publieksprijs voor de ‘actiefste’ vereniging, kan niet op voorhand worden gestemd. Hier wordt de top 3 gekozen door de jury’s en zal het aanwezige publiek op 12 maart live kunnen stemmen in de zaal om de winnaar te bepalen.

Het Sportgala wordt mede mogelijk gemaakt door SportDrenthe, Provincie Drenthe, Rabobank het Drentse Land, mediapartners RTV Drenthe en Dagblad van het Noorden en de gemeenten Hoogeveen, Emmen, Assen, Noordenveld, Aa en Hunze, De Wolden, Borger-Odoorn, Westerveld en Midden-Drenthe.

Het Drentse publiek kan maandag 12 maart het Sportgala Drenthe live volgen via de live stream van RTV Drenthe en www.dvhn.nl.