HOOGEVEEN – De 10e editie van de Weideblikwandeltocht vindt plaats op zaterdag 16 maart. Burgemeester Karel Loohuis zal om 8.00 uur het startschot geven voor de vroege lopers van de 40km, 30km en 20 km. De andere afstanden zijn 15 km, 10km en 5km. De 5km is speciaal voor ouders die met hun kinderen willen wandelen.

De Weideblikwandeltocht onderscheidt zich van andere wandeltochten door elk jaar een andere route aan te bieden. Dit jaar gaan de routes richting Echten en Ruinen, waarbij de wandelaars kunnen genieten van het bos, het landgoed Echten en de gezellige dorpen. De pauze haltes zijn bij de Olde Karke in Echten en het dorpshuis ’t Neie Punt in Ruinen. De 5 km route loopt door de Wijk en het natuurgebied de Oude Kene. Vanwege het natte voorjaar zijn de routes onlangs nog aangepast.

Het doel van deze wandeltocht is om de mensen kennis te laten maken met de prachtige omgeving van Hoogeveen en om ze te stimuleren om te bewegen. De wandeltocht trekt ook veel deelnemers van buiten Hoogeveen, die deze tocht als een goede voorbereiding op de Nijmeegse vierdaagse zien.

Geef een reactie