HOOGEVEEN – Op zaterdag 18 maart wordt alweer de 9e Weideblikwandeltocht gehouden. Oorspronkelijk was deze wandeltocht bedoeld om de inwoners van Hoogeveen en omgeving te laten zien hoe mooi de omgeving in en om Hoogeveen is met als bijkomend voordeel dat de mensen in beweging komen.
De afgelopen jaren is echter gebleken dat het grootste deel van de wandelaars van buiten Hoogeveen komt. Een deel van de wandelaars van de lange afstanden gebruikt deze wandeltocht als de eerste voorbereiding op de Nijmeegse vierdaagse.

Afhankelijk van het weer worden er tussen de 400 tot 600 wandelaars verwacht. Waar veel jaarlijkse wandeltochten elk jaar dezelfde route volgen biedt de Weidebliktocht de wandelaars elk jaar weer een andere route. Dit jaar gaan alle routes richting Echten, deels ook door het bos en langs huize Echten.

De afstanden zijn 30 km, 20 km, 15 km, 10 km en 5 km. De pauze haltes zijn dit jaar bij De Molenhoeve en bij het Bovenveen. De 5km is bedoeld voor ouders die met hun kinderen een wandeling willen maken. De 5 km route gaat door de wijk en door het natuurgebied de Oude Kene. Het startsignaal voor de 20 km en 30km wordt om 8.00 uur gegeven.

Aanvullende informatie
Wijkvereniging De Weide
Wijkvereniging De Weide in Hoogeveen bestaat inmiddels 49 jaar heeft als verzorgingsgebied het deel van Hoogeveen ten westen van de A28 met ca. 5.600 woningen. Ca. 850 huisgezinnen zijn lid van de vereniging. De wijkvereniging heeft ook het beheer van wijkgebouw De Weideblik en daarin vinden wekelijks een groot aantal activiteiten plaats. Een aantal van die activiteiten zijn: senioren dansen, quilten, keramiek lessen, schilderlessen, darten, kaarten, sjoelen, creatieve ouderen club, jeugdhobbyclubs, toneelclub. Al deze activiteiten vinden in het wijkgebouw plaats. Ook is er een sportafdeling en die heeft op dit moment een tweetal badminton groepen in een gymzaal spelen en 10 jaar geleden is het organiseren van wandeltochten aan het takenpakket toegevoegd.

Nadere informatie Weidebliktocht
De wandeltocht heeft de volgende afstanden :
• 20km en 30 km met starttijd tussen 8.00 en 10.00 uur.
• 15km met starttijd tussen 8.30 en 12.00 uur.
• 10km met starttijd tussen 8.30 en 13.00 uur.
• 5km met starttijd tussen 9.00 en 13.00 uur.
De start en finish is bij wijkgebouw De Weideblik, de Ploeger 10, 7908 LL Hoogeveen
De wandeling is opgenomen in het wandelprogramma van de KWBN (Koninklijke Wandel Bond Nederland). De 10km en 15km route loopt via Fluitenberg. De 20 km en 30 km route loopt via Alteveer en Zuidwolde. Tijdens de wandeltocht worden op een aantal plekken versnaperingen uitgedeeld. De lange afstanden worden veelal gelopen door wandelaars die al in training zijn voor de Nijmeegse vierdaagse. Inmiddels is er op veler verzoek ook een Herfstweidebliktocht in het wandelprogramma opgenomen die dit jaar op zaterdag 10 september wordt gehouden. Voor meer informatie zie www.wijkverenigingdeweide.nl

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: