Tekst (column): Nieuws voor vandaag / 13-03-2021
HOOGEVEEN – In de coronatijd is de ene winkel gesloten omdat de overheid dat besloten heeft en de winkel daarnaast kan open zijn. Zo zag ik dat een kledingzaak de deur dicht had maar je bij een juwelier wel naar binnen kon.

En zijn er ook nog verschillende tijden dat je in een winkel mag zijn. Toen ik op afspraak bij een non- food- discount winkel eenmaal binnen was, en halverwege op weg was naar de stelling met servies, werd er vriendelijk omgeroepen dat ik 5 minuten tijd had, terwijl afgesproken was dat ik 10 minuten zou krijgen. Na snel mijn keuze gemaakt te hebben, werd er omgeroepen dat ik nog 2 minuten had en ik naar de kassa moest. Met 1 snel gekocht glas ging ik de deur uit. Maar gelukkig kon ik op afspraak in een andere winkel maar liefst 20 minuten winkelen en op afspraak kregen de klanten van een kringloopwinkel zelfs 1 uur de tijd om boodschappen te doen. Wat een verschil en opluchting was en is dat in supermarkten. Daar hoeft een klant niet een telefonische afspraak te maken en daar krijgt de klant geen 5 of 10 minuten de tijd om snel de boodschappen in het winkelwagentje te doen en te betalen, tenzij je net voor sluitingstijd komt.

Maar heel vreemd vond ik dat er op afspraak in een grote meubelzaak maar 2 klanten naar binnen mocht, terwijl ik in een supermarkt een lange rij mensen dicht op elkaar zag staan, en in weer een andere supermarkt druk bezocht werd en de verplichtte 1,5 meter van elkaar afstand houden ver te zoeken was. Een reden om niks te kopen en zo snel mogelijk naar de uitgang te gaan. Tja, regels kunnen per winkel verschillen, in de hoop dat klanten het nog begrijpen.

Heb je ook iets beleefd binnen de gemeente Hoogeveen en wil je dat er een column over geschreven wordt? Stuur dan een email naar: nieuwsvoorvandaag@gmail.com.

Geef een reactie