HOOGEVEEN – Kampioenschappen in December. Eindelijk weer met z’n allen een wedstrijd zwemmen. Van meerdere dagen waarbij er werd overnacht in een hostel en ze allemaal weer samen op de tribune zaten. De zwemmers hadden in de herfstvakantie een zware trainingsweek gehad en dat wierp zijn vruchten af. Dik verdiend want beiden zwommen veel en goed. Met voor Dachèn zeven keer goud, leverde dit voor beiden € 100,- op.

Voor Kylian was er geen goud maar hij zwom al zijn afstanden in zulke goede tijden. En met zijn vier keer zilver en één keer brons. Een groot aandeel in goud voor de estafette ploeg, was hij de zwemmer van het toernooi. Alinda Dingshoff was koploopster met negen keer goud. Maar zij had alle vijf de 100m afstanden moeten kiezen om in aanmerking te komen voor deze titel. Ze zwom geen 100m schoolslag, en dat was jammer. Anders had zij ongetwijfeld de € 100,- in haar zak kunnen steken. Wat ze wel zwom ging allemaal in fantastische tijden. En als je kijkt hoe zo’n weekend erin hakt qua vermoeidheid, dan is dat heel knap.

Natuurlijk had zij, samen met Charlotte Wilbers, Senna van der Veen, en zusje Dominique een groot aandeel in de gouden. Medailles op de 4 x 100m vrije slag. Samen met Kylian, Charlotte en Maik Huser was er goud op de 4 x 100m wissel mix estafette. Hier een hele knappe tweede prijs voor de één jaar jongere Fenna Westerneng die dit heel goed deed.

Door Henk Boer

Geef een reactie