Hoogeveen – Sinds vorig jaar hebben we er in Hoogeveen een grote groep nieuwe inwoners bij gekregen die huis en haard hebben moeten verlaten vanwege onveilige en bedreigende situaties in hun eigen land.Apostolische Genootschap

Op hun reis hebben ze slechts het hoognodige kunnen meenemen en de behoefte aan kleding wisselt uiteraard met de seizoenen mee. De komende maanden duiken wij de herfst vervolgens de winter in, maanden waarin wij gewend zijn ons wat warmer te kleden.

Om de bewoners van het AZC deze maanden letterlijk en figuurlijk niet in de kou te laten staan houdt het Apostolisch Genootschap, in overleg met het COA, deze week een inzameling van winterkleding voor alle leeftijden. Jassen, mutsen, sjaals, handschoenen, winterbroeken, schoenen, er is van alles welkom.

Daarna zal de ingebrachte kleding naar een verdeelpunt in Hoogeveen worden gebracht. Iedereen kan winterkleding inbrengen op zaterdag 12 september van 10.00 tot 12.00 uur in het gebouw van het Apostolisch Genootschap, van Limburg Stirumstraat 84, Hoogeveen, waar voor u de koffie klaar staat.

Foto: http://www.orgelsindrenthe.nl

Door Henk Boer

Geef een reactie