Hoogeveen – Afgelopen zaterdag was de kick-off voor de Wintertijd Challenge die dit jaar op zaterdag 29 oktober plaatsvindt op de Hoofdstraat bij de Tas voor Punt H.

fullsizerender

“Doel is uiteraard om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kinderen die lijden aan een spierziekte. We doen dit nu voor de derde keer op rij. En, het belooft een mooi programma te worden,” aldus de voorzitter van de Stichting Wintertijd Challenge Hoogeveen, Johan Massier.

Dit jaar vinden de activiteiten alleen plaats op de zaterdag. ’s Ochtends om 10.00 uur begint het programma met muziek en fitness demonstraties. DJ’s van Radio Hoogeveen verzorgen de muziek, TopFit Hoogeveen diverse fitness demonstraties.

Vanaf 13.00 uur starten de sportactiviteiten. Nieuw is het boardingvoetbal toernooi voor teams van de Hoogeveense voetbalverenigingen. Op hetzelfde moment begint ook een intensieve spinning marathon op maar liefst 15 fietsen. Hiervoor kunnen zowel individuen als teams zich opgeven. Beide activiteiten duren 16.00 uur. Op dat tijdstip zal wethouder Jan Steenbergen het startschot geven voor Let’s dance now! “Echt een activiteit waarbij iedereen zijn of haar gezonde spieren kan inzetten voor zieke spieren,” aldus Angelique Sabandar van TopFit Hoogeveen die de activiteit begeleidt.

“In de komende weken zal de Hoogeveense bevolking op allerlei manieren uitgenodigd worden om mee te doen,” aldus Johan Massier. Er zijn flyers gemaakt en posters gedrukt door sponsoren die de actie een warm hart toedragen. Ook zijn er weer filmpjes gemaakt met onze ambassadeurs die via m.n. de social media verspreid zullen worden. “Al dit promotiemateriaal werd belangeloos beschikbaar gesteld door sponsoren. Het is de bedoeling dat alle activiteiten worden gesponsord, zodat het geld dat bijeen gebracht wordt door de deelnemers ook overgemaakt kan worden op de rekening van de Stichting Spieren voor Spieren, die zich landelijk inzet kinderen die lijden aan een spierziekte.”

Opgeven kan via www.wtchoogeveen.nl “Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je je vervolgens

Door Henk Boer

Geef een reactie