Een mooi feest met een prachtig resultaat

Hoogeveen – De Wintertijd Challenge 2015, die het afgelopen weekend in Hoogeveen werd gehouden, leverde bijna  € 6.000 op voor de Stichting Spieren voor Spieren. “Een mooi resultaat waar we trots op mogen zijn,” aldus Johan Massier, voorzitter van de Stichting WTC Hoogeveen.        wintertijd -challenge-1 (19)-1De Wintertijd Challenge ging op vrijdagavond 23 oktober om 18:00 uur van start bij Punt H aan de Hoofdstraat in Hoogeveen. Burgemeester Karel Loohuis gaf het startschot, waarna schaatsiconen Jan Bols en Ingmar Berga beiden op een spinningfiets een half uur lang fors gas gaven. Uiteindelijk zouden de wielen van de fietsen 24 uur in beweging worden gehouden door tal van gesponsorde, enthousiaste fietsers.

Op vrijdagavond en zaterdagmiddag begeleidden artiesten en bands de fietsers met vaak opzwepende muziek. “Zij leverden hun bijdrage allemaal belangeloos en daar zijn we als organisatie natuurlijk erg blij mee,” zo vertelt Massier. Radio Hoogeveen zond gedurende de hele Challenge 24 uur non-stop uit vanuit “De Glasbak” in Punt H. Alles werd uit de kast getrokken om aandacht te vragen voor de actie ten behoeve van Spieren voor Spieren. Zelfs Tim Knol, die op vrijdagavond in De Tamboer optrad, werd gestrikt om na afloop van zijn optreden in De Glasbak aan te schuiven voor een interview. Tijdens dit interview riep de bekende singer-songwriter op deel te nemen en/of te doneren voor Spieren voor Spieren.

De grote apotheose was zaterdagmiddag van vier tot vijf uur. In dat uur verzorgde TopFit een intensieve Workout waaraan een groot aantal met name jonge mensen deelnam. Zij werden aangemoedigd door familieleden en vrienden. Wethouder Jan Steenbergen gaf om klokslag vier uur het startschot. Om vervolgens samen met Johan Massier en geflankeerd door een viertal andere fietsers plaats te nemen op de spinningfietsen voor het podium. Ook de wethouder trapte het uur van de Challenge de pedalen vol overgave rond, waarbij hij zichtbaar genoot van de sportende kinderen voor hem.

Na afloop van de Challenge kon de balans worden opgemaakt en door Johan Massier aan Selma Nederhoed van de Stichting Spieren voor Spieren worden meegedeeld dat er ruim € 5.000 bij elkaar was gebracht. Dit bedrag is inmiddels opgelopen tot een kleine € 6.000. Verwacht wordt dat het eindbedrag daar uiteindelijk boven zal uitkomen. “En dat is echt een mooi resultaat waar we trots op kunnen zijn,” aldus Johan Massier. “Ook omdat er op het laatste moment nog activiteiten moesten worden afgeblazen.” Mede door de inzet van Radio Hoogeveen, Regio Hoogeveen en de Hoogeveensche Courant kon er veel aandacht worden geschonken aan de wrede spierziekten waaraan zoveel kinderen lijden. ”En dat is ongelofelijk belangrijk. Er zijn meer dan 600 spierziekten en veel van deze ziekten komen weinig voor. Dit betekent vervolgens dat er ook maar weinig aandacht aan geschonken wordt en geld voor beschikbaar is.”

De Wintertijd Challenge is een initiatief van de Stichting Spieren voor Spieren. Doel van de Challenge is: zoveel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek naar spierziekten en zoveel mogelijk mensen bewust maken van de impact die spierziekten hebben op het leven van met name jonge mensen en hun naasten. Op meer dan 140 locaties werden in Nederland Wintertijd Challenges gehouden. De opbrengst tot nu toe is landelijk bijna € 250.000. Ook dit bedrag zal in de komende weken nog verder oplopen.

De Wintertijd Challenge in Hoogeveen werd mogelijk gemaakt door een groep enthousiaste vrijwilligers, die de welwillende medewerking kreeg van tal van sponsoren die ervoor zorgden dat elke cent die ingebracht werd door sporters ook rechtstreeks naar Spieren voor Spieren overgemaakt kan worden. En uiteraard door de artiesten/bands die hun bijdragen leverden.

Op de vraag of er volgend jaar weer een Wintertijd Challenge in Hoogeveen wordt gehouden, antwoordde Massier: “We gaan uiteraard deze Challenge eerst evalueren en passen wanneer dat gewenst is aan, maar als het aan de kerngroep ligt worden ook volgend jaar gezonde spieren voor zieke spieren ingezet. Het blijft ook in de toekomst keihard nodig.”

Door Henk Boer

Geef een reactie