Algemeen

Wintertijd Challenge Hoogeveen weer een mooi succes.

HOOGEVEEN – Om klokslag vier uur telden wethouder Erwin Slomp en Johan Massier, voorzitter van de Stichting WTC Hoogeveen samen met een dertigtal voornamelijk jonge sporters af voor de slotactiviteit van de vijfde editie van de Wintertijd Challenge, Every Body Dance Now. En gedantst werd er!

Johan Massier, voorzitter van de Stichting WTC Hoogeveen

Op de door opzwepende muziek die uit de speakers schalde en onder leiding van de energieke Angelique Sabandar dansten de deelnemers exact een uur lang terwijl Slomp en Massier met zichtbaar plezier op spinning fietsen het ritme van de muziek volgden. Gedurende nagenoeg het hele uur zat Sander, de kleinzoon van Massier bij hem op het stuur om zijn opa aan te moedigen.

Na het uur mochten de dansers moe maar voldaan tot rust komen en hielden ook de fietsers de benen stil. Vervolgens was het moment aangebroken om bekend te maken wat alle inspanningen hadden opgeleverd. De eerste cheque die overhandigd werd, was die van de gemeente. Wethouder Slomp overhandigde de cheque aan Stefan Alles. Hij memoreerde nog even waarom Stefan tijdens de nieuwjaarsreceptie begin januari tot Jong Hoogevener van het Jaar uitgeroepen werd. Dat had alles te maken met de niet aflatende inzet van deze 10-jarige Hoogevener voor Spieren voor Spieren. Voor het derde jaar achtereen zamelde hij honderden lege flessen in. Zo bracht Stefan meer dan duizend euro bij elkaar.

‘s Ochtends hadden overigens de kaboutertjes van HZVV zich al in het zweet gerend om zoveel mogelijk doelpunten te maken voor Spieren voor Spieren en aan het begin van de middag werkte een groep enthousiastelingen rond het Activum een stevige bootcamp af. En eerder al hield OBS de Schuthoek, de basisschool waarop Stefan Alles zit, een sponsorloop. De groepsleerkracht van Stefan kwam op deze zaterdagmiddag speciaal naar het Activum om een cheque te overhandigen van nagenoeg duizend euro. Alle inspanningen samen maakten dat Massier het mooie bedrag van 4.500 euro kon bijschijven op de cheque die hij verhandigde aan de naar Hoogeveen afgereisde regionaal coördinator van Spieren voor Spieren. Gemoreerd werd daarbij dat in 5 jaar tijd in Hoogeveen het fantastische bedrag van maar liefst 45.000 euro bij elkaar werd gebracht voor Spieren voor Spieren.

Massier legt nog eens uit waarom het zo belangrijk is dat er in het hele land op de dag dat de wintertijd ingaat tal van challenges worden gehouden. “In Nederland lijden meer dan twintigduizend mensen, met name kinderen aan de een of andere spierziekte. Deze ziekten zijn op dit moment stuk voor stuk ongeneeslijk en progressief. Daarom is er onderzoek nodig, heel veel onderzoek. En dat kost geld, heel veel geld. Het grootste deel van hetgeen ingezameld wordt met de wintertijd challenges is bestemd voor dit onderzoek in de hoop alle spierziekten effectief te helpen bestrijden en waar mogelijk in de toekomst te helpen voorkomen.”

Massier hoopt van harte dat anderen het stokje van hem over zullen nemen. Want na vijf jaar stopt hij als voorzitter van de Stichting WTC Hoogeveen. “Ik hoop van harte dat zich in zullen gaan zetten voor Spieren voor Spieren want het blijft keihard nodig.” De droom van Massier en zijn mede werkgroepleden? “Wat zou het toch geweldig zijn wanneer de basisscholen in Hoogeveen de handschoen opnemen en het voorbeeld van De Schuthoek gaan volgen.” Hoe hij dit voor zich ziet? “Stel je eens voor dat elk jaar een andere basisschool een sponsorloop of iets dergelijks organiseert ten behoeve van Spieren voor Spieren. Of, nog leuker, dat elk jaar één school van de Stichting Bijeen (waar de openbare scholen deel van uitmaken) en de Stichting Pricoh (waarin de christelijke scholen verenigd zijn) elkaar uitdagen om zoveel mogelijk geld bijeen te brengen met een aansprekende activiteit.” Volgens Massier moet hier een aantal goede sponsoren voor te vinden zijn, zodat al het ingezamelde geld rechtstreeks naar Spieren voor Spieren kan blijven gaan. “Zo hebben wij het in de afgelopen jaren ook gedaan.” Een dergelijke aanpak heeft volgens Massier nog een groot voordeel. “Op deze manier worden jaarlijks honderden kinderen en hun ouders geïnformeerd over wat spierziekten betekenen in het leven van met name jonge mensen.”

Geef een reactie