Hoogeveen – “Een fantastisch resultaat, waarmee we het streefbedrag van dit jaar ruim hebben overtroffen,” aldus Johan Massier, de gelukkige voorzitter van de St. WTC Hoogeveen die het event nu voor de 4e keer in Hoogeveen organiseerde.

Er werd dan ook na afloop van de Wintertijd Challenge in sportcafé De Twee Gezusters nog even heerlijk nagefeest, waarbij coverband Balance de toch al vermoeide benen van een aantal deelnemers aan een ultieme test onderwerpt.

Mooi en nodig
“Dit is zo mooi en zo nodig! Mooi omdat het een geweldige beloning is voor het vele werk dat er verricht is om deze Wintertijd Challenge tot een succes te maken. Nodig omdat het leed van kinderen die lijden aan een spierziekte niet onderschat mag worden,” vertelt Massier. “Spierziekten hebben een enorme impact, in de eerste plaats op het leven van wie eraan lijdt, maar vervolgens ook op de naasten van deze -veelal jonge- mensen. Het is nauwelijks voorstelbaar wat het voor je betekent èn van je vraagt om te moeten leven met een spierziekte.”

Allerlei activiteiten
Gezonde spieren inzetten voor zieke spieren. Dat is de gedachte achter de Wintertijd Challenge. Dat gebeurde volop. De hele dag was het gezellig druk in en rond het Activum. In de grote zalen werd een korfbaltoernooi gehouden, georganiseerd door Rianne Bijl van de Twee Gezusters. Buiten op het middenterrein probeerden kinderen de bubble ballen uit en werd er lekker gevoetbald op het door Danny Zilverberg klaargezette boarding football veld. En op het grote terras van het sportcafé werden tal van demonstraties gegeven door groepen jongelui. De afsluitende activiteit, Every Body Dance Now, stond weer onder de bezielende leiding van Angelique Sabandar van TopFit. Tijdens deze challenge trapten Johan Massier en wethouder Jan Steenbergen de pedalen van de spinfietsen rond, terwijl Anne van der Helm opzwepende muziek uit de door hem beschikbaar gestelde installatie laat schallen.

Griezelrun en Monsterrun doen stevige duit in het zakje
Zo rond half zes was het tijd voor het bekend maken van de opbrengst van de Wintertijd Challenge 2017. Allereerst mochten Stefan Alles en Sven van der Helm, respectievelijk leerling en leerkracht van OBS De Schuthoek, een cheque overhandigen met daarop de opbrengst van de Griezelrun die door de leerlingen van de school ten behoeve van Spieren voor Spieren was gehouden. En Ben Zuidersma, bekend van Ren met Ben, overhandigde de cheque waarop het door hem bij elkaar gelopen sponsorbijdragen tijdens zijn monsterrun van maar liefst 50 kilometer. Beide activiteiten leverden elk meer dan € 1.750 op.

Volgend jaar weer
Als het aan Johan Massier ligt wordt er volgend weer een Wintertijd Challenge in Hoogeveen gehouden. “Dat wordt dan een lustrum event, want de 5e die we achtereenvolgens organiseren. “Wat zou het mooi zijn wanneer dan nog meer (sport)verenigingen en scholen aansluiten en een activiteit organiseren om geld in te zamelen voor Spieren voor Spieren. Dan moet het mogelijk zijn met elkaar de € 10.000 te halen,” aldus Massier.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: